Invata cum sa prepari musli de casa

Invata cum sa prepari musli de casa

Cea mai importanta masa a zilei este micul dejun si tocmai de aceea trebuie sa acordam o atentie deosebita modului in care il preparam si ce anume alegem sa servim dimineata.

Sursa foto: www.cookinglight.com
Sursa foto: www.cookinglight.com

Printre cele mai consumate si apreciate feluri de mancare pentru micul dejun sunt cele bogata in fibre si proteine; cerealele cu lapte sau cu iaurt se numara printre acestea.

Cu siguranta iti plac si tie cerealele cu lapte sau iaurt, in tot felul de combinatii, care mai de care mai delicioase. Cand trebuie sa alegem ce fel de cereale sa cumparam, poate sa fie destul de dificil, atat pentru ca sunt o multime de feluri cat si din cauza faptului ca nu stim exact care sunt cele mai bune si mai sanatoase. Din aria cerealelor, printre cele mai recomandate sunt musli si tocmai de aceea iti propunem sa iti prepari singur acest produs.

De ce ai nevoie: 6 cescute de ovaz, un sfert de cana de migdale maruntite, un sfert de cana de nuci, 2 linguri de zahar brun, un sfert de lingura de sare Kosher, 1 sfert de cescuta de sirop de artar, 1 sfert de cescuta de miere, 1 sfert de cescuta de suc de ananas, 2 linguri de extract de migdale, 1 sfert de cana de afine si un sfert de cana de piersici uscate (pe care trebuie sa le feliezi).

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 300°, dupa care combina primele 5 ingrediente intr-un bol. Peste acestea adauga siropul, mierea, sucul si extractul de migdale si le amesteci foarte bine. Le imprastii pe toate intr-o tava speciala pentru cuptor (pe tava vei avea hartie de copt) si le lasi la facut pentru aproximativ 40 de minute, la 300° (amestecand din 15 in 15 minute). Dupa ce s-a facut compozitia, adauga si afinele si piersicile si amesteci din nou. Le vei pune intr-o punga de plastic si le depozitezi in camara pana cand le vei servi cu lapte sau iaurt. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu