Natalia Vasiliev este cunoscuta pentru rochiile sale diafane, pline de falduri si feminintate. Ultima sa colectie, “Villa della Signorina” (toamna-iarna 2014-2015) abordeaza un registru total nou, inspirat de lumea misterioasa, fresh si oarecum burgeoise a vilelor de pe tarmul Lacului Como. InstaGlam a stat de vorba cu designerul Natalia Vasiliev despre alegerile femeii elegante a zilelor noastre, despre personaje care dau substanta modei si despre fascinatia perpetua a unei rochii de mireasa perfecte. De citit pana la ultimul punct!

11025780_10206521786233880_7119502514729672206_n

InstaGlam: Care este ultima colectie Natalia Vasiliev si care este conceptul sau?

Natalia Vasiliev: Personajul principal al colectiei este femeia care iubeste culoarea si contrastul. O femeie care apreciaza jocul dintre transparent si opac, estomparea demarcatiei dintre masculin si volumetria grafica. Liniile hainelor sunt clare si imbina minimalismul cu taieturile romantice, forta volumelor masculine cu senzualitatea transparentelor ultra feminine. Am pus accent pe limpezimea propunerilor, pe ansamblu in totalitate, pe complexitatea arabescurilor de tipar, pastrand ceva din atmosfera unica a Lacului Como.

I: Ce i-ai recomanda unei viitoare mirese inainte sa vina in showroom-ul Natalia Vasiliev – ce sa aiba in minte sau in plan, astfel incat sa isi gaseasca rochia perfecta?

N.V: Eu cred ca rochia de mireasa trebuie sa imbine ideea de printesa sau de regina a serii cu starea de bine ce trebuie sa insoteasca orice eveniment important de acest gen. Daca nu esti increzator in tine, in cum arati si  in cum te reprezinta tinuta aleasa, fericirea care trebuie sa insoteasca astfel de momente e mai greu de obtinut. Noi insa aflam de la femeia care ne calca pragul cine isi doreste cu adevarat si profund sa fie, si facem in asa fel incat ea sa se simta in consecinta. Fericirea ei este tinta noastra principala.

11015326_983028401709666_679359543256350849_n

I: Exista “rochia perfecta”?
N.V: Exista pentru fiecare un lot de “rochii perfecte”. Garderoba “ideala”a fiecarei femei poate sa contina o serie de produse “optime” pentru cine este, cum arata, unde se manifesta, ce-si doreste si ce-si proiecteaza. Deci exista! Trebuie doar sa stii sa o cauti si sa ai unde sau cu cine sa o porti.

I: Ai o poveste induiosatoar de draguta care sa aiba ca protagonisti una din clientele brandului si o rochie semnata Natalia Vasiliev?
N.V: Fiecare clienta este o poveste frumoasa. Este in acelasi timp unica. Si confidentiala. Deci povestile exista, ni le putem imagina fiecare, dar apartin fiecarei cliente in parte…

I: Care este atmosfera in care iti place sa creezi?
N.V: Sunt cateva etape ale fiecarei creatii. Totul conteaza, de la rutina zilnica – familiala, la partea de productie, intalnirile cu prietenii, pana la povestile si jocurile cu fica mea. Apoi, procesul include prognozele si analizele de trend pentru sezonul viitor si alegerea materialelor. Conceptele se nasc din lumi creative: Grecia / Florenta / Paris / Lacul Como… Toate sunt esentiale. Sunt importante insa si acele clipe de singuratate, de cernere a detaliilor pe noua tema, pentru noua colectie, in solitudinea biroului meu sau a camerei mele de lucru. Totul naste, genereaza, duce la acel proces lung, ce reprezinta fiecare noua colectie si aproape fiecare produs nou creat in atelier.

11034179_983028531709653_2641984703870972301_n

I: Ce nume celebre ti-au imbracat rochiile?
N.V: Nu cred in “Star Sistemul” de fatada de la noi. Nu ma folosesc de niciun nume de persoana publica ce a optat pentru creatiile mele – cu toate ca sunt foarte multe si cunoscute. Fiecare client este la fel de important pentru mine. Discretia si bucuria fiecaruia dintre ei sunt esentiale pentru mine. Restul sunt false detalii de marketing, ce nu ma intereseaza.

I: Ce inseamna extravaganta pentru Natalia Vasiliev?
N.V: Nu cred ca in zilele noastre mai putem numi ceva cu adevarat “extravagant”. E la fel de special si un show Comme de Garcons, Junya Watanabe, Rick Owens sau Gareth Pugh, ca si superba “extravaganta”, cumva asumata, a show-ului de retragere al lui Jean Paul Gaultier din pret-a-porter, din aceasta toamna – “Miss JPG” ! Totul e special si totul este permis. Cele false sunt doar analize culturale profund subiective  sau false restrictii …

I: Un style icon la care te raportezi cu admiratie?
N.V: Cate Blanchett – este combinatia optima pentru secolul 21 dintre forta si vulnerabilitate, modernitate si frumusete clasica, masculin si feminin, exuberanta si discretie. O iubesc.

I: Daca ai fi invizibila pentru o zi, in garderoba cui ti-ar placea sa arunci o privire?
N.V: Ha. Ha. Nu prea am astfel de vise sau voyerisme vestimentare. Cred insa ca tot Cate Blanchett este cea pe care ar fi interesant sa o pot explora, elegant si discret – macar ca sa-mi validez cateva dintre proiectiile pe care le fac asupra ei…

11008418_983028488376324_1196060853881502233_n

I: Ai vreo pasiune vinovata legata de moda – pantofi, manusi, genti?
N.V: Ca orice femeie, dincolo de profesia mea de designer, sunt intens pasionata de parfumuri… dar si de genti si pantofi. Mi-e greu sa fac o ierarhizare a gradului de “vinovatie” fashion intre acestea. Dar nimic exagerat, totul in bugete firesti, rezonabile, fara excese bazate doar pe trend. Cumpar ceva dupa multa analiza, dublata de cunosterea realei calitati – ceva inerent prin natura meseriei. Rezulta ceva rafinat si subtil, neapasator pentru partener sau brand. Doar foarte, foarte feminin.

I: Ce ar trebui sa aiba in vedere o femeie atunci cand merge la cumparaturi de haine?
N.V: Onestitate si ceva cultura estetica – proportii, cromatica, materiale. As mai adauga si autocunosterea si bucuria cumpararii – dar cu cap, plus un grad de protectie fata de ideea de “branduri sau preturi care aduc automat si calitatea” – aceasta e o greseala des intalnita si foarte costisitoare… Sa ai bucuria degustarii fiecarui nou produs intrat in garderoba proprie – de preferinta care sa mearga deja cu cateva dintre cele existente. Femeile trebuie sa fie fericite. La cumparaturi, dupa cumparaturi si cand poarta ceea ce au cumparat. Pentru ele, nu pentru ceilalti.

I: Cu cine ti-ar placea sa iesi la cina si sa schimbi impresii despre moda?
N.V: Cu Anna Wintour, Cate Blanchett sau cu Alber Elbaz. Ar mai fi Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli (Valentino). Ar putea fi oricum o cina cu adevarat epocala si… foarte fashion.

10423743_983028435042996_1872548715205572514_n

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata