Cristiana Ionescu
Cristiana Ionescu

Pe Cristiana Ionescu o cunoastem de multa vreme, pana mai ieri doar din articole, interviuri si din povestile minunilor care au fost posibile datorita dedicarii sale ca fundraiser. Hospice Casa Sperantei, Sos Satele Copiilor, Sustain Tomorrow si nenumarate alte proiecte care nu s-ar fi putut concretiza fara un om care nu stie ce inseamna oboseala si renuntarea.

Despre cum sa ai succes in fundraising, despre cum sa muncesti fara pauza fara sa simti ca te irosesti si despre cum putem schimba lumea in care traim aflam chiar de la Cristiana.

.

Instaglam: Faci atat de mult lucruri frumoase, incat nu stiu exact cu ce anume sa incep interviul asa ca voi opta pentru a incepe de la Adam si Eva. Ti-ai inceput cariera ca avocat si dupa ani la rand in care din mainile tale au iesit povesti de succes precum SOS Satele Copiilor, Hospice Casa Sperantei, iar acum, de patru ani deja, Edulier croseteaza de zor la sanse mai bune in viata pentru peste 140 de copiii. Obosesti vreodata?

Cristiana Ionescu: Multumesc mult de aprecieri! Sigur că obosesc, ca toti oamenii! Doar că nu mi se intampla să  nu mai simt focul din mine, cel care ma impinge mereu inainte, cel care nu ma lasa sa renunt! Si nu m-as mai putea uita vreodata in oglinda daca as renunta pentru ca am obosit.

IG: Povestile frumoase incep de obicei cu nevoia de a solutiona o problema. Cum a inceput Edulier si spre ce se indreapta?

Cristiana Ionescu: Edulier a inceput ca o promisiune facuta mie si mamei, care nu mai este langă noi: i-am promis ca, odata reintoarsa in satul copilariei mele, voi face ceva pentru copiii satului. Asa a inceput povestea minunata a proiectului prin care mi-am propus sa educ prin joc si joaca copiii saraci ai satelor bogate. Ne indreptam, cu ajutorul prietenilor si al voluntarilor, pentru ca este un proiect 100% bazat pe voluntariat, catre deschidrea unor centre permanente de educatie, catre campanii de informare publica referitoare la existenta si nevoile copiilor saraci ce traiesc in sate, comune, localitati bogate, catre o comunitate care stie si se implica in rezolvarea propriilor probleme si nevoi. Nu spun ca este usor, dar nici nu vom renunta.

IG: In mod clar fundraisingul nu este o profesie de la 9 la 6? Ce te tine acolo, ce te motiveaza sa sacrifici mereu viata personala?

Cristiana Ionescu: Hmm, nu aș putea spune ca sacrific ceva! Eu cred ca daruiesc. Profesia de fundraiser este ca o menire, este ca atunci cand esti violinist- poti canta la vioara in orice moment al zilei, in orice loc, oricand. Asa este si fundraisingul- îl porti in tine mereu – cauza, povestile ei, nevoile, dorinta de imprietenire cu oameni care pot ajuta. De ce am ramas sa fac fundraising? Pentru ca e pasiune, inovație, flexibilitate, creativitate, provocare, dar mai mult decat orice pentru ca fundraisingul nu este despre sume de bani, ci despre vieti schimbate, salvate, sanse, zambete, demnitate, constructie de comunitati sanatoase, un viitor mai bun pentru copiii si nepotii nostri.

Pe de alta parte, ma consider norocoasa ca familia mea este tot timpul alaturi de mine in ceea ce fac. Așa mi se pare firesc sa faca, ei nici nu stiu ca ar putea fi altfel. Daca nu as avea sprijinul lor, daca nu le-ar placea si lor ceea ce fac, atunci viata mea ar fi plina de tristete si durere. Asa, ma consider binecuvantata ca e plina de zambete si apreciere.

IG: Care este momentul de care esti cel mai mandra din cariera ta?

Cristiana Ionescu: Nu as putea alege numai unul, pentru ca iubesc tot ceea ce am făcut. Cred ca cel mai drag proiect mie, acela la care nu stiam nimic cand l-am inceput, dar care mi-a adus in viata oameni minunati care mi-au devenit prieteni este radiomaratonul caritabil SOS!Copilaria din 2010. A ramas un reper ca fiind una din campaniile de fundraising realizate pe radio care a adus 52.000 de euro intr-o singură zi,  numai prin sunete. Dar la fel de mandra sunt si de Dreamcatchers Romania, agentia care a reusit in ultimii 4 ani sa seteze un standard de calitate in consultanta de fundraising, sa educe viitori fundraiseri prin programul SUSTAIN TOMORROW, fie ca vorbim de ongisti, medici, bibliotecari, parinți, studenti, antreprenori.

IG: Cum e familia fundraiserului deceniului?

Cristiana Ionescu: Plina de actiune, caci nu ar putea să fie altfel. O familie iubitoare intr-o gradină minunata. Familia mea este numeroasa: am langa mine un om fantastic, modest si atent, un fiu uluitor, doua fetite jucause, un frate, un nepot, cativa veri,  unchi si matuși, la care pot adauga cateva cumnate si copiii lor, niste socri de vis, sapte pisici, un cocos pitic, un iepure cap-de-leu, trei rate lesesti si doi catei!

IG: Daca ai fi pentru o zi presedinte ce ai face?

Cristiana Ionescu: Da, buna intrebare! Dar raspunsul meu , pentru orice si toate este EDUCAȚIA! Daca as fi pentru o zi presedinte m-as concentra sa schimb sistemul de educatie al copiilor nostri spre unul de success. Iar ca sa fie de succes este nevoie doar sa ne asumam ceva foarte simplu- CA VOM PUNE IN CENTRUL PREOCUPARILOR NOASTRE COPILUL! Fie ca suntem parinti, profesori, educatori sau simpli cetateni. As munci la pactul asta asumat de noi toți, pentru ca doar asa vom avea adulti ce isi cunosc valoarea si valorile, se iubesc si pot iubi, performeaza si aduc progres. Educatia este raspunsul!

IG:Spune-ne doua sfaturi pe care le-ai da unor tineri care vor sa opteze pentru fundraising.

Cristiana Ionescu:

  • Esti sigur ca asta vrei? Atunci invata continuu si nu te feri de greseli, sunt cel mai bun profesor
  • Fa friendraising, pentru că el iti va duce succesul in fundraising

IG: Stim ca organizezi tabere si cursuri. Unde te gasim in urmatoarele luni sa invatam din experienta ta?

Cristiana Ionescu: Programul SUSTAIN TOMORROW continua la sfarsit de an cu un curs despre realizarea unui business plan de fundraising, pe 9 decembrie., Toate detaliile cursurilor urmatoare le gasiti pe site-ul nostru dreamcatchers.ro, dar mai multe resurse, sfaturi si exemple se află  pe blogul dreamcatchersromania.wordpress.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata