InstaChef by Laura – Vinete parmigiana cu mozzarella

InstaChef by Laura – Vinete parmigiana cu mozzarella

Din cand in cand te ciocnesti cu diverse alimente ori legume prin piata si iti imaginezi ca ar face mancare buna, dar nu esti tu la nivelul la care sa le faci. Cu siguranta iti face cu ochiul si vanata, insa nu-ti vine in minte decat traditionalul castron cu traditionala salata de vinete ce-o fac mama si bunica. Dar daca tot vrei sa iti cumperi vanata aia, ia si niste parmezan, niste mozzarella si pune-te sa iti faci ceva bun.

De ce ai nevoie ca sa-ti prepari o cina si sa iti ramana si de-un pranz pentru a doua zi:

  • o vanata relativ mare, pe cat de mare iti imaginezi si stomacul
  • 100 grame faina
  • 100 grame pesmet
  • un ou
  • 200 grame mozzarella proaspata, taiata feliute
  • 100 grame parmezan ras
  • sare, piper
  • putin ulei de masline pentru prajit
  • 3-4 linguri de pesto

Vinete parmigiana cu mozzarella

Cum se fac vinetele in cauza:

Pai incepi prin a-ti spala vanata, ii tai cotorul si apoi o feliezi. Daca vanata ti-e relativ mare, asa cum ti-am sugerat, o sa iti iasa vreo 12-14 roti de vinete.

Acum e momentul sa-ti pregatesti o farfurie cu faina in cauza, jumatate de lingurita de sare si piper dupa gust. O alta farfurie – cu pesmetul in cauza si jumatate din parmezanul ras si un castron mic in care bati bine oul, si el in cauza.

Citeste si : Reteta de paste cu sardine si rosii

Iti incingi nitel uleiul intr-o tigaie si treci la banda: treci feliile de vinete prin amestecul de faina, apoi prin ou, in cele din urma prin pesmetul cu parmezan si apoi la prajit. In tigaie o sa ajungi sa le tii circa 3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocante, faimosul golden brown ce-l cauta toata lumea la TV Paprika.

Vinete parmigiana cu mozzarella

Dupa ce-ai repetat procesul si ti s-au terminat vinetele, incinge si cuptorul la 200 de grade si mai pregateste-te de o alta asamblare la banda. Jumatate din vinetele parmigiana, ca asa se numesc in punctul asta, le asezi pe-o tava, le ornezi cu cate o feliuta de mozzarella, cu cate o lingurita de pesto (sau deloc caci tu nu o arzi cu busuioc si altele de-astea), cu restul de parmezan, le pui capac cu cate o alta felie de vanata si le dai la cuptor pentru 8-10 minute.

Citeste si : Brownie+Cookies = Brookies. Reteta de negresa sub forma de fursecuri

Ai sa te prinzi ca-i gata treaba in cauza cand mozzarella da sa fuga de sub vinete. Si o sa stii ca de-acum incolo mitul vinetei a fost destramat in momentul in care i-ai alaturat postfata parmigiana.

Pofta buna! Ne vedem saptamana viitoare

Vinete parmigiana cu mozzarella

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu