Azi-noapte, la Beverly Hills s-au decernat Globurile de Aur. Pe covorul rosu au poposit nume importante ale cinematografiei internationale, iar designerii s-au intrecut in creatii de exceptie.

Premiile au fost prezentate de cupletul Tina Fey si Amy Poehler, aceasta fiind, potrivit declaratiilor Tinei Fey, ultima data cand va mai prezenta celebrele distinctii.

Cea mai buna drama a fost desemnata “Boyhood”, film care a punctat si premiul pentru regie (Richard Linklater) si pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Patricia Arquette.

Premiul pentru cea mai buna comedie a fost adjudecat de “The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson.

Globul de Aur pentru cel mai bun actor de comedie i-a revenit lui Michael Keaton, pentru “Birdman”, iar cel pentru cel mai bun actor intr-un rol dramatic a plecat la Eddie Redmayne din “The Theory of Everything”.

Premiul pentru productie a plecat catre  Johann Johannsson, “The Theory of Everything”.

Juliane Moore a plecat acasa cu trofeul pentru cea mai buna actrita, pentru prestatia sa din “Still Alice”, iar Amy Adams, a luat Globul de Aur pentru rolul din “Big Eyes”.

tina

Cel mai bun cantec original a fost desemnat “Glory”, al lui John Legend, de pe soundtrack-ul filmului “Selma”.

La categoria “cel mai bun film strain” s-a impus  “Leviathan” (Rusia), iar Globul de Aur pentru cea mai buna animatie i-a revenit lui “How To Train Your Dragon 2”.

Distinctia pentru “cel mai bun serial” i-a revenit  seriei produse de Amazon, “Transparent”, iar pentru rolul sau din aceasta serie Jeffrey Tambor si-a adjudecat premiul pentru cel mai bun actor TV de comedie.

Kevin Spacey a punctat primul sau Glob de Aur pentru cel de-al treilea sezon al serialului “House of Cards” (Netflix).

J.K. Simmons a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru “Whiplash”, iar Alejandro Gonzalez Inarritu, Nicolas Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo si-au adjudecat premiul pentru cel mai bun scenariu (“Birdman”).

Unul din marii favoriti ai editiei 2015 a Globurilor de Aur/ Sursa: Pinterest.com
Unul din marii favoriti ai editiei 2015 a Globurilor de Aur/ Sursa: Pinterest.com

Cel mai bun serial-drama TV a fost desemnat “The Affair”, serie care a primit si premiul pentru cel mai bun rol feminin dintr-o drama TV (Ruth Wilson).

Globul de Aur pentru “cea mai buna actrita TV de comedie” a plecat catre Gina Rodriguez ( “Jane the Virgin”), iar premiul pentru o mini-serie TV a mers catre “Fargo”. Mai mult, pentru rolul sau din aceasta mini-serie, Billy Bob Thornton a primit si el Globul de Aur.

Matt Boomer a plecat acasa cu Globul de Aur pentru prestatia sa din ” The Normal Heart”, iar Maggie Gyllenhaal a primit premiul pentru cea mia buna actrita intr-un rol principal intr-o serie TV (“The Honorable Woman”). Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar al unui serial i-a revenit lui  Joanne Froggatt, “Downton Abbey”.

 

 

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata