Gusturi gurmande – Tort-mousse de ciocolata

Gusturi gurmande – Tort-mousse de ciocolata

Stim ca s-a dat startul la deserturile cu fructe proaspete si parfumate, insa mai stim si ca ciocolata este cea mai buna prietena a capsunelor si a trufandalelor de sezon. Iar daca ciocolata este spumata sub forma de mousse, atunci cu siguranta rezultatul va fi o desfatare gurmanda.

Va propunem. asadar, o reteta de tort din 3 feluri de mousse de ciocolata. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati:

Pentru blatul de ciocolata

60 g de migdale pudra/nuci macinate
100 g zahar pudra (impartit in doua cantitati pentru etape separate – o data 60g +40 g)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare

Preincalzitzi cuptorul la 200 de grade C si amestecati bine migdalele cu 60 g zahar pudra si cu cele 20 g de cacao. Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati cele 40 de g de zahar pudra ramase, putin cate putin. Turnati compozitia intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt, o forma care sa permita formarea unui strat de cca 1 cm grosime. Lasati compozitia la cuptor 15 minute.

Imediat ce ati scos blatul din cuptor rasturnati si scoateti hartia de copt. Lasati totul la racit.

b409cd7f597b1c57f3bfa439bedc6e16
Sursa: Pinterest.com

 

 

Pentru stratul de mousse de ciocolata alba

125 ml de smantana lichida dulce (uht cu 30% grasime)
200g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
100 ml frisca neindulcita

Se pune la inmuiat in apa rece o foaie de gelatina, se pregateste frisca (125 ml) si se pune pe foc smantana. Aceasta trebuie data in clocot. Se adauga ciocolata alba rasa si se amesteca pana se topeste. Scoateti acum gelatina din apa rece si bagati-o in microunde la 40 de grade (cca 50 secunde) si turnati-o peste ciocolata alba. Lasati apoi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugati frisca.

Pentru stratul de mousse de ciocolata cu lapte

125 ml frisca lichida
200 g ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 g frisca batuta

Acest strat se prepara la fel ca stratul de ciocolata alba.

54e017f8c9a8d26b902d248de6755588
Sursa: Pinterest.com

 

Pentru stratul de mousse de ciocolata amaruie

125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
100 g frisca batuta
1 foaie de gelatina

Acest strat se prepara la fel ca stratul de ciocolata alba.

La sfarsit, cele trei straturi se suprapun peste blatul de ciocolata si se lasa la frigider pentru cateva ore. Se serveste simplu, ornat cu menta proaspata, boabe de cafea sau cu jumatati de capsune proaspete.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu