Zona picioarelor, in special coapsele, a reprezentat dintotdeauna o zona problematica pentru femei. Putine sunt miscarile care lucreaza cu precizie grupa mediala de muschi, cei care dau cel mai usor aspectul flasc si netonifiat al piciorului. Lipsa antrenamentului la acesti muschi modifica estetica piciorului si te poate tine departe de pantalonii scurti sau de rochitele de vara.

Genuflexiunile sunt unele dintre cele mai eficiente exercitii. Sunt mai greu de executat, dar o data invatate corect, se vor dovedi a fi unele dintre miscarile care vor face diferenta in antrenamentul tau.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Trebuie sa stii ca genuflexiunile stimuleaza cresterea masei musculare la nivelul picioarelor. Repetarea lor in serii echilibrate duce la eliberarea in organsim a hormonilor de crestere si a testosteronului, esentiale pentru definirea muschilor. Fiind miscari intense, genuflexiunile antreneaza in efort intreg corpul, caruia ii creste flexibiltatea si rezistenta.

De multe ori, genuflexiunile sunt excluse din antrenamentele de fitness, motivandu-se faptul ca sunt exercitii care pun presiune mare asupra genunchilor, pe care ii distrug. Specialistii au demontat aceste mituri, aratand faptul ca un program regulat de sport care include si serii de genuflexiuni intareste articulatiile si creste elasticitatea ligamentelor.

O etapa de retinut inainte sa incepeti sa faceti genuflexiuni este incalzirea. Abia dupa ce aveti respiratia adaptata inceperii exercitiului fizic si corpul pregatit pentru antrenament, treceti la executarea

Cum se executa corect o genuflexiune:

  • Fixati o pozitie in care deschiderea picioarelor sa fie la nivelul umerilor.
  • Nu incordati spatele si nici genunchii,
  • Concentrati-va greutatea in zona coapselor si a muschilor fesieri
  • Flexati picioarele, formand un unghi drept cu podeaua
  • Respirati in pozitia de flexiune, si expirati in revenire

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata