Fiecare generatie are propriile ei atitudini, valori si defecte. De exemplu, ganditi-va cat de diferiti au fost cei din generatia Baby Boomers (nascuti intre 1946 si 1964) fata de parintii lor nascuti la inceput de secol. Nimeni nu contrazice ideea ca cei din generatia Baby Boomers s-au revoltat impotriva valorilor conservatoare si ca si-au creat propriul lor set de valori care a inclus feminismul, relaxarea preconceptiilor legate de relatiile sexuale si respingerea razboiului. Dar toate generatiile aduc valuri de schimbare. Iar acum le traim pe cele generate de generatia denumita „Millennial”, cei nascuti intre anii 1980 si 2000.

Studiul generatiilor nu este un lucru simplu. Sa divizezi si sa definesti omeni in functie de anul in care s-au nascut este o simplificare uriasa. Bineinteles ca nu orice persoana din generatia Baby Boomers s-a opus conservatorismului. Nu toti se potrivesc cu stereotipul hippiotului care a crezut in iubire libera si a protestat impotriva razboiului din Vietnam. Dar cercetatorii sunt de parere ca indivizi care traiesc o experienta comuna marcata de evenimente majore intr-o perioada de timp specifica, indivizi crescuti de parinti cu trasaturi, atitudini si comportamente similare, formeaza o generatie cu o legatura unica si cu atitudini comune.

Iar daca trasaturile membrilor generatiei Baby Boomers sunt usor de definit, alte generatii sunt complicat de delimitat cum ar fi, de exemplu, Generatia X (cei nascuti intre 1965 si 1980). The Millenials au fost intai denumiti Generatia Y sau Echo Boomers, dar numele tacit acceptat a fost cel de Millenials pentru ca nu este o denumire legata de nici o generatie anterioara. Ei sunt generatia care au crescut cu tehnologia la indemana si trasaturile lor de baza sunt increderea in evolutie si in viitor, la fel si in ei insisi.

Multi cercetatori, inclusiv cei de la Pew Research Center au publicat un raport cu 2 ani in urma in care au consemnat rezultatele studiului lor asupra tinerilor din generatia Millenial, a atitudinilor si a opiniilor acestora. Concluzia studiului a relevat o generatie bine educata, ambitioasa, cu incredere in fortele proprii, familiara cu tehnologia.

Daca exista insa o trasatura care ii diferentiaza de toate celelalte este factul ca sunt in permanenta interconectati. Ei sunt cei care folosesc cel mai mult social media si comunicarea scrisa prin intermediul telefoanelor mobile dintre toate generatiile. Sunt liberali, independenti si au tendinta de a fi mult mai putin religiosi decat parintii si bunicii lor.

Din punct de vedere profesional, tinerii din generatia Millenial sunt foarte stapani pe ei si pe abilitatile lor. Increderea in fortele proprii este rezultatul educatiei primite de la parinti care i-au incurajat sa isi cultive stima de sine, stiu sa joace in echipa, dar sunt ambitiosi, cauta mereu laude si confirmare, isi doresc un echilibru intre viata personala si profesionala, nu dezvolta loialitate fata de locul de munca decat daca se regasesc in el si au tendinta de a schimba joburile pana isi gasesc locul potrivit.

La fel ca in cazul generatiei Baby Boomers, si Millenials au evenimentele lor definitorii. Pe langa razboaiele din Irak si Afghanistan acestia au trecut prin 9/11, dar reactia lor vis-a-vis de acestea nu a fost la fel de vehementa precum cea impotriva razboiului din Vietnam.

Aceasta generatie respinge incet incet televiziunea clasica, se informeaza individual si este obisnuita sa consume foarte mult. Au tendinta de a se inspira din mesaje transmise de personalitati, de vedete si de lideri de opinie din aceeasi generatie cu ei. Sunt pasionati de muzica, de arta de meseriile creative si de cauzele caritabile.

251f152fe7f0cf26e517e1042a969b73

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata