Un program bine definit pentru a face exercitii fizice le include pe urmatoarele: cardio, antrenament pentru greutate si flexibilitate. Ca sa stii cum sa le combini si sa le pui impreuna pe toate acestea, poate sa fie foarte greu. Nu stii cu care se incepi, cu care sa continui, de cate ori trebuie sa repeti anumite procese, iar lista poate continua.

1793288

Toate acestea depind de telurile pe care ti le-ai propus inainte de a incepe sa faci exercitii fizice; doar dupa acea poti sa iti programezi exact tipul de exercitii si numarul de etape.

Pentru intermediari / avansati: daca esti deja la un nivel mai avansat de exercitii fizice, in sensul in care ai inceput niste programe de mai demult, atunci iti poti imparti retinas zilnica mai departe, concentrandu-ti atentia mai mult pe fiecare grupa de muschi in parte. De asemenea, poti sa iti scazi intensitatea exercitiilor cardio si sa incorporezi antrenamente interval si alte tehnici mai avansate pentru a arde caldorii si de a-ti dezvolta anduranta.

Exemplu de program pentru cei intermediari / avansati:

Luni: exercitii pentru piept, umeri si tricepsi + Cardio HIIT

Marti: antrenament pentru partea de jos a corpului si antrenament de baza

Miercuri: exercitii pentru spate si bicepsi + antrenament Boredom Buster Cardio

Joi: relaxare sau yoga

Vineri: antrenament de baza pentru tot corpul

Sambata: Intervale Avansate Intense

Daca ai ajuns la un nivel avansat, poti incepe sa te apuci de programul de mai sus, de exemplu, dar ar fi indicat ca inainte sa discuti si cu un antrenor profesionist, asta daca nu ai facut-o deja cand te-ai apucat de exercitiile de baza, atunci cand erai incepator.

De asemenea, este de retinut faptul ca modul in care te alimentezi, este foarte important si trebuie sa se potriveasca cu exercitiile fizice pe care le faci. Poti cere atat sfatul unui nutritionist, cat si al unui antrenor de sport care se pricepe.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata