Astazi Instaglam va prezinta povestea Mono Shoes, un brand de incaltaminte din Timisoara, al carui creator, Dumitru Mihaica, este fascinat de eleganta si de conceptul unicitatii. Si cand vine vorba de pantofi, credem ca nu este nimeni care sa-i doreasca altfel decat foarte deosebiti. Mai mult, Mono Shoes are un proiect special prin care sunt creati pantofi de tango personalizati. Iata in continuare un interviu cu un om talentat, care dovedeste inca o data ca si in Romania se poate trai facand ceea ce-ti place:

Instaglam: Care este povestea din spatele brandului Mono Shoes?

Dumitru Mihaica: Mono Shoes s-a nascut in 2007, cand am deschis atelierul meu in Timisoara. Inca de la prima pereche de pantofi gandita si, ulterior, realizata de mine, am stiut ca vreau sa creez altceva. Am incercat sa ma apropii de regula de aur – eleganta absoluta. In fiecare pereche am inclus cate un detaliu unic. O parte din motivatia pentru alegerea numelui de brand vine anume de la conceptul unicitatii.

Dumitru_Mihaica

I: Am vazut ca ati lansat in premiera pentru piata romaneasca o colectie de pantofi de tango. Cum s-a nascut aceasta linie?

D.M: Prima pereche a fost o provocare venita de la o dansatoare de tango. I-au placut si de atunci a dansat foarte multe perechi My Tango Shoes by Mono. Relatia mea cu tangueros a evoluat neasteptat de frumos, asa ca am pus la cale un proiect inedit, care sa-mi permita sa fac pantofi personalizati, cu amprenta unica.

Impreuna cu colaboratorii mei de la Tango Timisoara, am creat “Paint Your Passion”. Am invitat, in cadrul unui eveniment, dansatori de tango sa picteze pe bucati de piele, iar apoi acestea au devenit perechi unicat de pantofi. “Paint Your Passion” este la a treia editie deja, iar dupa fiecare s-a nascut cate o colectie inedita. A doua editie a fost la Cluj, si acolo urmeaza sa expunem, in 22 noiembrie, roadele imaginatiei participantilor la Tango Casino si ale muncii noastre. Urmatoarea sedinta de pictura va fi, cel mai probabil, in Germania.

PYP2

I: Cum s-au schimbat, in ultimii ani,  gusturile si preferintele clientilor? Sunt mai pretentiosi sau mai deschisi? Sunt mai receptivi la culoare si jocuri de culori?

D.M: Cred ca, mai mult decat clientii, societatea noastra s-a schimbat. In bine. Atmosfera generala a devenit mai destinsa, mai deschisa. Iar asta ii incurajeaza pe cei care apreciaza lucrurile inedite sa le ceara, de la mine sau de la alti creatori de produse iesite din comun.

I: Avem 3 momente: mersul la birou, seara, la cina si o intalnire romantica. Care sunt recomandarile de pantofi pentru ea? Dar pentru el?

D.M: Nu cred in cliseul “incalta-te in ce te simti confortabil”. Anumite cutume trebuie totusi respectate, in numele elegantei ca atitudine, in primul rand. Pe parcursul zilei, fie ca esti la birou sau oriunde muncesti, cred ca nu trebuie sa te feresti de o tusa de culoare mai indrazneata. Daca e vorba de vreo ocazie – cina, cocktail sau o intalnire romantica – texturile pretioase fac diferenta.

I: In toate manualele de stilistica suntem invatati sa acordam cea mai mare atentie detaliilor – pantofii, geanta, cureaua. Au invatat consumatorii romani acest lucru?

Mono_DancingSh

D.M: Cu siguranta. Consumatorii romani nu sunt cu mult diferiti de cei straini si cred ca au invatat bine lectia de stil. Vad pe strada tot mai multe femei si tot mai multi barbati care abordeaza tinute studiate, definite mai ales de pantofi sau curea, semn ca le pasa de aceste detalii cruciale.

I: Vi se intampla sa admirati pe strada/intr-un restaurant/aeroport pantofii unui trecator/trecatoare?

D.M: Da, nu pot sa nu-i observ. Daca altii se uita la panouri sau la cladiri sau la alte atractii cand se plimba pe strada, eu ma uit intotdeauna la incaltamintea oamenilor. Indiferent daca esti intr-un aeroport sau intr-un restaurant, nu poti sa nu remarci o pereche de pantofi frumosi.

I: Ce va inspira?

D.M: Totul. Nu am o sursa clar conturata. Ma inspira o dimineata insorita, un film bun, o fotografie impresionanta.

I: Aveti o casa/designer de pantofi care va place din plan international?

D.M: Nu am un designer anume preferat. Admir munca multor creatori.

Mono_OxfordMrMustard

I: Cat timp ii ia unei perechi de pantofi sa “prinda viata”- de la schita, la produs finit?

D.M: In general, nu mai mult de o saptamana. Sunt cateva perechi insa la care am lucrat chiar mai mult. Asta pentru ca a fost nevoie sa-l inteleg foarte bine pe cel de la care a venit cererea.

I: Cat de mult din productia Mono Shoes merge in afara?

D.M: Imi e greu sa vin cu un procent. Pot sa spun insa ca pantofii de tango sunt din ce in ce mai apreciati in strainatate. Pantofii mei danseaza peste tot in Europa, din Rusia pana in Marea Britanie.

I: Se poate trai in Romania lui 2014 din designul de pantofi?

D.M: Se poate trai bine din asta. Important este sa nu te opresti din a te reinventa. Fiecare zi trebuie sa fie o provocare.

Mono_Boots

Prev1 of 10Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata