Anul 2014 este darnic cu cinefillii pasionati de moda. Nu mai putin de doua pelicule despre viata lui Yves Saint Laurent, designerul care a revolutionat garderoba feminina ii asteapta pe marile ecrane.

Primul film, “Yves Saint Laurent“, ii apartine lui Jalil Lespert si descrie viata designerului de la inceputurile carierei sale in 1958 pana la intalnirea cu partenerul sau de viata si de business, Pierre Berge. Din distributie fac parte Pierre Niney, Guillaume Gallienne si Charlotte Le Bon.

Sursa: facebook.com
Sursa: facebook.com

Cel de-al doilea film este semnat Bertrand Bonello si ii are in rolurile principale pe Gaspard Ulliel (Yves Saint Laurent), Jeremie Renier (Pierre Berge) si Louis Garrel (Jaques de Bascher). Pelicula se concentreaza pe apogeul creativ al regretatului designer, care a avut loc intre 1967-1976. Acest film a facut parte din selectia Palme d’Or a Festivalului de Film de la Cannes 2014 si a fost propunerea Frantei pentru cea de-a 87 editie a Premiilor Oscar. “Saint Laurent” a avut premiera in cinematografe pe 24 septembrie.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata