Care ar fi promisiunea unei astfel de diete: pierderea in greutate, prevenirea anumitor boli, o sanatate optima.

Sursa foto: www.joyofkosher.com
Sursa foto: www.joyofkosher.com

Teoria: cei din tarile asiatice au rata mai scazuta decat americanii din punct de vedere al bolii de cancer, cele de inima si de obezitate si traiesc mult mai mult. Anumiti cercetatori suspecteaza faptul ca acestea se datoreaza stilului alimentar pe care il adopta: mancare scazuta in grasimi si consumul constant de legume, fructe proaspete, peste si foarte putina carne rosie.

Cum functioneaza Dieta traditionala asiatica?

Depinde: nu exista o reteta specifica. Un grup non-profit a creat o dieta foarte interesanta care se bazeaza pe principiile Dietei traditionala asiatice, care consta in consumul zilnic de orez, noodles (taietei), porumb si alte cerealte, impreuna cu fructe, legume, seminte, nuci si uleiuri vegetale. Consumul de peste si alte ingredient de mare sunt optionale, la fel si cu ouale, produsele din pui, iar daca vrei ceva dulce, se poate o data pe saptamana. Carnea rosie este permisa o data pe luna. Aceasta dieta este realizata in stil piramidal; la capitolul bautura, se va consuma apa sau ceai zilnic, iar sake-ul, vinul si berea sunt in regula, dar intr-un stil moderat. Trebuie sa iti aduci aminte in schimb sa ramai fizic foarte activ.

Daca esti o persoana careia ii place sa consume orez, legume, seminte, carne slaba, dar si sa renunte la grasimi, dulciuri sau carne rosie, atunci nu ar trebui sa fie o problema pentru tine sa tii aceasta dieta. Daca nu iti doresti intr-un mod deosebit sa pierzi din greutate, atunci mananca in cantitati normale si efectul oricum va exista, in sensul in care vei trai mult mai sanatos.

Pana la urma, un stil de viata in care exista un consum abundent de fructe si legume, nu are cum sa fie altfel decat un stil de viata sanatos.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata