Din momentul in care a fost numit directorul de creatie al renumitei casei de moda Balenciaga, Alexander Wang a avut o misiune grea – acea de a gasi echilibrul intre mostenirea lui Cristobal Balenciaga si libertatea de a-si face simtita propria viziune estetica.

Predecesorul sau, Nicolas Ghesquière ajunsese in functia de conducere la o varsta si mai frageda – in 1997, Ghesquière avea abia 25 de ani – si a reusit in decursul a 15 ani cat si-a pastrat pozitia sa impuna siluetele sobre, minimaliste, ca o marca fresh a celebrului brand.

Tanar si vizionar, Alexander Wang are o abordare mult mai citadina a tinutelor. Ecletismul sau imbina accentele cosmopolite cu taieturile clasice si materialele pretioase.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Daca in colectia sa de primavara-vara 2014, Wang a transformat femeia Balenciaga intr-o sportiva urbana, care jongleaza cu volumetriile si lungimile, iata ca pentru sezonul toamna-iarna 2015 designerul trece la un nou nivel, confirmand creativitatea si optica vizionara.

Prezentarea colectiei sale a fost aclamata unanim de public si critici, fiind considerata pe drept cuvant una dintre cele mai bune abordari ale sezonului rece care va urma. Paltoanele supradimensionate, imprimeul tartan, taieturile indraznete si texturile pline s-au regasit din abundenta printre modelele imaginate de Wang. Accentul feminitatii a fost deplasat in zona umerilor, iar accesoriile – cerceii maxi de perle si manusile din piele – au completat o paleta de griuri care lasa mult loc jocurilor de seductie vizuala.

Noua femeie Balenciaga stie sa se puna in valoare, adora atingerile pretioase ale materialelor naturale si nu uita sa isi puncteze tinutele prin detalii excentrice si asumate. Iata mai jos intregul show Balenciaga pentru toamna – iarna 2015/2016:

Balenciaga | Fall Winter 2015/2016 Full Fashion Show

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata