poza articolPisicile persane sunt poate cele mai renumite feline de casa din intreaga lume, iar pentru iubitori sau cei care vor sa isi cumpere o astfel de bijuterie, va prezentam caracteristicile acesteia si cum trebuie avut grija de ea.

Culoare: aceasta rasa de pisici are o varietate mare de culori precum: argintiu, auriu, bicolor, smoke si shaded, gri, maroniu cu alb, alba cu nuante de negru, patata, cu dungi, iar lista poate continua.

Blana: este lunga si stufoasa

Intretinerea: se face zilnic

Clubul National de Rasa: Unite Silver Fanciers

Personalitate: au o atitudine destul de flexibila si sunt deobicei foarte dulci si afectuoase si cu un temperament calm si placut

Aspectul: pisica solida, cu un cap masiv si rotund, ochii mari si rotunzi, nasul carn si cu pielea complet formata, coada este scurta si stufoasa, iar picioarele scurte, groase si puternice, cu labe mari si rotunde

Pisicile persane au tendinta de a fi niste fiinte foarte afective si in general se inteleg foarte bine si cu alte feline. Durata de viata in cazul pisicilor persane este aceeasi ca la celelalte rase. Avand parul lung, Persanele necesita intretinere zilnica si periaj constant, pentru ca firele sa nu se incurce, dar si pentru a preveni diferite boli de piele. Majoritatea Persanelor se bucura de momentele de periaj, deci nu ar trebui sa fie probleme, asa cum se mai intampla la caini de exemplu. Periajul ar trebui sa dureze intre 15 si 30 de minute in fiecare zi, iar acest moment al zilei reprezinta si un factor important in mentinerea bunei relatii intre pisica si stapan.

Persanele au fata plata si tind sa acumuleze mai mult glaucom in ochi decat alte rase, insa se poate sterge foarte usor cu un servetel. (acest proces trebuie sa devina o rutina zilnica).
Sursa foto: harrypotter.wikia.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata