Cainii sunt cu siguranta cele mai potrivite animale de companie, iar cand vine vorba despre alegerea unui, decizia nu are cum sa fie una foarte simpla.

Pentru ca exista nu numar foarte mare de rase de caini, este mai greu sa ne decidem ce fel ne trebuie. Normal ca depinde de spatiul in care vrem sa il crestem, daca avem curte sau nu, la fel cum este important daca avem timpul necesar pentru a avea grija de el.

Printre cele mai simpatice rase de caini, se afla si Terrierul Australian, un caine extrem de spiritual si iubitor.

poza articol

Origine: Tasmania

Greutate: de la 5 la 7 kilograme

Culoare: nisipos, roscat, bronzat

Grupa: Terrier

Istoric:

Terrierul s-a format in urma ideii de a obtine o rasa care sa fie dura si agila, dar in acelasi timp sa fie mica si inofensiva din punct de vedere al aspectului fizic.

Prima oara a fost dus in Anglia, dupa care s-a indreptat catre Australia, unde a fost folosit pentru lupte cu serpi, rozatoare, dar si in minele de aur. Rasa s-a format ca rezultat al incrucisarii terierrului cu blana aspra, impreuna cu cainele Scotch si cu o serie de alt erase englezesti.

Cum arata:

Are talia mica, nu este inalt, dar are o lungime impresionanta in raport cu structura trupului, picioare scurte, blana dura si aspra, iar in zona gatului este mai deasa si mai lunga.

Ce il face si mai deosebit este un smoc pe care il are in varful capului; acesta ii confera o expresie afectiva si inteligenta.

aaaaTemperament:

Este un caine foarte energic, plin de viata, jucaus si sociabil. De asemenea are niste simturi dezvoltate mai deosebite, pentru ca este un caine de vanatoare. Adora sa sape si sa urmareasca prade; este potrivit intr-o curte, in special pentru ca alunga toate animalele mici care te-ar putea deranja.

Se ataseaza foarte mult de familia care are grija de el,  chiar daca de multe ori poate parea indiferent. Au o personalitate foarte puternica si sunt destul de furiosi si incapatanati daca nu le convine ceva, insa daca te-ai invatat cum trebuie sa te comporti cu el, vei avea castig de cauza de fiecare data.

Cum avem grija de ei:

este foarte important dresajul, pentru ca au o energie iesita din comun. Au nevoie de plimbari zilnice si mers la joaca. Periajul nu este atat de important ca la alte rase, fiind suficient o data pe saptamana. De asemenea , trebuie avut grija si la toaleta dentara.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata