Daca vrei sa iti alegi o rasa de caine pentru a transforma-o in animalul tau de companie si cu siguranta sa ia locul si de “cel mai bun prieten”, variantele sunt nenumarate.

36669-1366x768-[DesktopNexus.com]

Momentul in care vrei sa iti achizitionezi un patruped nu este chiar atat de simplu cum ti-ai imaginat. Conteaza foarte mult mediul in care vrei sa il cresti, ce asteptari ai de la el, poate vrei sa fie caine de paza sau doar de familie, poate de vanatoare, iar lista poate continua.

In orice caz, printre cele mai interesante rase, atat din punct de vedere al personalitatii cat si al modului in care arata, rasa Basset Hound este mereu o alegere potrivita.

Origine:  Franta

Porecla: Basset

Talie: medie

Istoric:

Basset Hound-ul este originar din Franta, dintr-o rasa veche numita Basset de Artois si a fost crescut in special de calugari care ii foloseau la vanatoare. A devenit popular dupa Revolutia Franceza, iar dupa ce a ajuns in Anglia, Basset-ul a primit caracteristicele cainelui Bloodhound si alegerea multor aristocrati carora le placea sa vaneze. Basset-ul a fost adus in America de catre Marquis de Lafayette, care i-a daruit lui George Washington un exemplar. Intre timp, aceasta rasa a devenit animal de companie.

483455-1366x768-[DesktopNexus.com]

Cum arata:

Are talia medie, picioare scurte si urechile foarte mari in raport cu corpul. Acestea sunt lungi si atarna pe langa cap, cu falduri libere si indoite spre interior. Are capul mare, coada lunga si blana deasa, cu fire de par scurte. Culoarea este in general o combinatie intre maro, alb si negru.

Temperamentul:

Chiar daca sunt putin cam lenesi, sunt foarte potriviti ca animale de companie pentru familie. Acestora le place sa faca ceva in schimbul mancarii si de aceea este bine sa fie dresati pentru a fi recompensati. Inteligenta acestor caini vine si cu o tendinta de incapatanare; de asemenea, le place foarte mult sa se relaxeze, dar si sa faca plimbari lungi, insa nu la pas alert.

Cum avem grija de ei:

Este bine sa le asiguram un spatiu mare in aer liber, pentru ca le place foarte mult sa nu aiba orizonturi marcate prin grilaje, lemn etc. Unghiile mereu trebuie taiate, urechile curate si blana periata. De asemenea, mai ales pentru ca sunt niste caini usor lenesi, este bine sa le formam un program de rutina pentru plimbari si joaca.

12880-1366x768-[DesktopNexus.com]

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata