Cainii reprezinta cu siguranta cea mai populara forma de animal de companie, iar cand vine vorba de alegerea unuia, variantele sunt enorm de multe.

Conteaza ce fel de caine vrei pentru tine, in functie de pretentiile, nevoile tale, cat si de conditiile pe care poti sa i le oferi patrupedului. Depinde daca vrei sa il tii in casa sau la curte, daca sa fie de paza sau doar de companie si multi alti factori de care trebuie sa tii cont.

Pentru astazi iti prezentam o rasa deosebita, Mastiff-ul Englez:

Origine: Anglia

Talie: mare

Greutate: intre 54 si 91 la femele si 68 – 100 kilograme la masculi

Istoric:  sunt vechi de mai bine de 2000 de ani si la inceputuri erau cunoscuti ca fiind caini de lupta. Prima oara Mastiff-ul a aparut la Roma, unde erau crescuti de romani in scopul luptelor, fiind pusi sa se lupte cu gladiatori, ursi, tauri sau chiar intre ei.

In timp aceasta rasa a fost folosita pentru a proteja diferite turme de animale, iar mai tarziu au fost folositi pe post de caini de vanatoare.

 

Sursa foto: rasedecaini.com
Sursa foto: rasedecaini.com

Mastifful Englez este o rasa foarte veche. Stramosii acestuia traiau in Anglia acum 2000 de ani. In jurul anilor 55 acesti caini erau crescuti de catre soldati drept caini de lupta.

Cezar a adus caini apartinand rasei Mastiff Englez la Roma. Acestia au fost crescuti si folositi de romani pentru lupte. Cainii erau pusi in arena gladiatorilor si fortati sa se lupte cu gladiatori , lei, tauri, ursi sau chiar intre ei.

Se presupune ca Mastiff-ul a ajuns in America odata cu colonistii englezi si si-au castigat foarte rapid popularitata.

Cum arata:

Este un caine de talie mare, cu corp masiv si musculos. Blana este scurta si in culori cafenii, gri sau nuantata din cele 2.

Au picioarele inalte, musculoase, capul rotund si un bot foarte mare, dar cu ochi mici si caprui. Coada este lunga si subtire, iar urechile triunghiulare si lasate.

Temperament:

A trecut mult timp de cand Mastiff-ul era doar un luptator sau un caine de lupta. Cei moderni au un temperament mult mai delicat si sunt niste foarte buni companioni sau paznici incredibil de loiali. Acestia sunt foarte protector cu cei pe care ii iubeste si se pot dresa inca de cand sunt pui foarte mici. Le place sa manance foarte mult, dar si sa alerge si sa se joace. In ciuda aparentelor, Mastiff-ul este un caine potrivit si pentru o familie cu copii, tocmai pentru atasamentul si loialitatea fata de ceri care il iubesc si pe care ajung si ei sa ii iubeasca foarte tare.

Cum avem grija de ei:

Este foarte important ca dresajul sa inceapa sa fie facut inca de cand acestia sunt pui. De asemenea trebuie retinut faptul ca sunt niste caini care necesita multa plimbare si trebuie alocat timp pentru joaca si exercitii fizice.

Stilul alimentar trebuie sa fie unul foarte bine organizat si ar fi recomandat sa nu se sara niciodata peste mese.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata