Colectiile care anunta sezonul de primavara-vara 2016 au adus valuri de creativitate pe podiumurile din capitalele modei. De la Dolce&Gabbana care a celebrat Italia in toata splendoarea sa, intr-una din cele mai elegante forme a patriotismului artistic, la Missoni, a carui sursa de inspiratie a constituit-o opera lui Carlos Cruz-Diez sau Marni, unde designerul Consuelo Castiglioni a reconfigurat formele, dand siluetelor o noua dimensiune a simplificarii, influentata de lucrarile lui Anthony Caro si ale lui Louise Bourgeois.

osman_promo1
Sursa: blouinartinfo.com

Una dintre prezentarile picturale ale momentului a constituit-o cea a designerului Osman Yousefzada, care s-a lasat inspirat de cariera si viata personala a inegalabilei Frida Kahlo. Pornind de la o scrisoare de dragoste a artistei mexicane in care aceasta nota : “I ask you for violence, in the nonsense, and you, you give me grace, your light and your warmth”, acesta a creat o serie de look-uri alb-negru si rochii colorate, carora le-a adaugat volumetrii, obtinand aparitii remarcabile.

Citeste si despre garderoba Fridei Kahlo

Manechinul care a inchis show-ul lui Yousefzada a purtat o rochie lunga pe care troneaza un copac, o traducere vizuala a simbolismului dein lucrarea “Tree of Hope, Remain Strong” creata de Kahlo in 1946.

Vezi in urmatoarea galerie mai multe tinute din aceasta minunata colectie:

Sursa: blouinartinfo.com
Sursa: blouinartinfo.com
Prev1 of 9Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata