Accesoriile sunt elementele care dau personalitate unui look si definesc, prin consistenta, un stil.

Designerul de accesorii Gabriel Geller (www.gabrielgeller.com) spune ca pasiunea pentru frumos vine pe linie materna si ca desi unele idei de-ale clientilor il debusoleaza pe moment, rezultatele sunt intotdeauna peste asteptari. Instaglam a stat de vorba cu Gabriel despre ce presupune designul de accesorii pe piata autohtona:

Instaglam: Pasiunea pentru accesorii – de unde vine si cum ati ajuns sa o cultivati?
Gabriel Geller: In ADN, vine pe linie materna. Bunicul era cu bricolajul. Facea de la butoaie la cazi din lemn, pana la case si acoperisuri. Eu am ignorat o vreme aceasta parte, desi am desenat de mic pe pereti si ulterior pe bănci la scoala. Am dat la design abia la 27 de ani. După „finish” m-am gandit ca n-ar strica să vin cu niste solutii care sa insotească gadgeturile atat de tributare accesoriilor chinezesi. Si iată că a mers.

IMG_3600

I: Va place sa creati accesorii sau sa si purtati?
GG: Nu ma uit la mine ca la un designer. Mai degraba ca la un aspirant catre aceasta profesie. Port si eu ce fac. Am o geanta pentru tabletă, diverse huse pentru smartphone, o borsetă, un rucsac, o husă de ipad, curele – cam pentru fiecare pereche de pantaloni, deci nu sunt chiar ca cizmarul :).

I: Ce materiale preferati si care sunt tehnicile pe care le folositi?
GG: Lucrez cu piele, deci tehnicile sunt clasice pentru acest material. Cu exceptia unui singur model de portofel (cu nylon pe interior), toate produsele de pe site sunt 100% piele. Tehnicile reprezinta o combinatie de industrial cu manufactura. Coaserea si gravura se fac folosind masini, iar restul se face manual.

I: Aveti un designer de accesorii sau o casa la care va uitati admirativ? Care este o colectie care va place?
GG: Nu studiez moda, nu prea ma intereseaza.

I: Ce va inspira?
GG: Muzica mai intai de toate si apoi scoala Bauhaus.

I: Cum este consumatorul roman de accesorii? Putem vorbi de un profil?

GG: Ar trebui sa cunsosc profilul consumatorilor de pe mapamond ca sa va pot raspunde. Nu-s nici suficient de experimentat, nici suficient de citit. Ce pot sa spun e ca produsele mele au ajuns si prin Europa si au fost foarte bine primite.

IMG_3645 genti

I: Exista dintre accesoriile create pana acum unul care s-a ales cu o poveste speciala?
GG: Multe sunt idei ale clientilor, trecute prin capul meu. Borseta Kite de exemplu a fost gandita de un client pentru transportul pietrelor pretioase. A vrut ceva greu de accesat (din cauza asta e mai ingusta sus), in care sa-si tina banii, telefonul si niste pietre. Am fost sceptic la inceput, dar imi place si mie cum a iesit.

I: Cum v-ati defini accesoriile in cadrul unei tinute?
GG: Cred ca ce facem noi se preteaza la orice, exceptand tinutele sport.

I: Se poate trai in Romania din designul de accesorii?
GG: Da. Nu caștig cat un casier de supermarket din Germania, dar e in regula.

IMG_3677

Prev1 of 3Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata