De ce sa alegi un biberon din sticla din ultima generatie

De ce sa alegi un biberon din sticla din ultima generatie

Dupa ani in care biberoanele din sticla au fost uitate, ele incep sa devina din ce in ce mai populare. Inlocuite in cele mai multe cazuri cu biberoanele din plastic, care au avantajul de a fi usoare si mai putin costisitoare, ultimele studii au adus in discutie cat de daunator poate fi plasticul pentru oameni. Substanta numita BPA (Bisphenol A), prezenta in plastic, pare a fi responsabila pentru declansarea anumitor boli grave.

Pe de alta parte, aceasta substanta este absenta in proportie de 100% in sticla. Din acest motiv, biberoanele din sticla incep sa fie tot mai populare in gama pentru hranirea nou-nascutilor.

Datorita noilor tehnologii utilizate, biberoanele din sticla  semana astazi foarte putin cu cele din trecut. Au un design ergonomic, sunt mai usoare si mai rezistente, deci mult mai sigure.

Iti prezentam cateva caracteristici ale biberoanelor de sticla de calitate, care sa te ajute in alegerea celui mai potrivit pentru hranirea bebelusul tau.

1. Forma biberonului

Poti alege intre biberoane cu o forma normala sau cele cu forma largita. Acestea din urma vin de obicei cu o tetina care imita forma sanului si poate fi folosita cu eficienta de catre mamele care vor sa alterneze utilizarea biberonului cu alaptarea.

biberon

Un biberon de calitate va fi compus din cat mai putine parti, reusind sa reduca astfel timpul petrecut pentru asamblarea si curatarea acestuia.
Biberoanele pot fi sterilizate prin fierbere sau prin baie de aburi, iar avantajul consta in calitatea sticlei care va preveni zgarierea sau spargerea biberonului.

2. Forma si materialul tetinei

Tetinele care imita forma naturala a sanului sunt cele mai potrivite pentru mamele care doresc sa isi alapteze in continuare nou-nascutul. Aceste tetine sunt realizate din silicon moale si au un design care previne inecarea copilului cu prea mult lapte.

3. Invelisul de silicon

Desi biberoanele de sticla au o mare rezistenta la socuri termice sau mecanice, unele intre ele pot avea un invelis aditional din silicon care le protejeaza in cazul distrugerii. Acest invelis de silicon este utilizat doar in exteriorul biberonului si nu intra in contact cu laptele bebelusului.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

4. Ventilarea aerului

Biberoanele de calitate dispun de un sistem de ventilare a aerului care previne inghitirea de catre bebelus a unei mari cantitati de bule de aer odata cu laptele. Astfel, colicii vor fi redusi, iar aerul va fi eliminat in exterior.

Vezi care este cel mai utilizat biberon din sticla, disponibil si in Romania.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu