“Blue Jasmine”, “To Rome with Love”, “Midnight in Paris” sau clasicele “Match Point”, “Mighty Aphrodite”, “Annie Hall” – toate il au ca regizor pe Woody Allen, unul din magicienii din Cetatea Filmului. Nascut la 1 decembrie 1935, Woody Allen a crescut in Brooklyn, New York si are la activ mai mult de 50 de titluri (in calitate de regizor si scenarist, iar pentru unele si in calitate de actor).

Cu ocazia noului sau film, “Magic in the Moonlight”, o productie care merita toata atentia ta, Instaglam iti marturiseste pledoaria sa pentru Woody Allen.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

De ce Woody Allen?  Nu stim exact de ce va place voua, dar nu poti sa nu il adori pentru curajul de a aduce la viata cel mai minunat coleric, tulburat, creativ si pasional pesonaj, omul, nou, vechi, viitor …

Woody Allen reuseste sa ne scoata in fata angoasele noastre, pasiunile noastre pline de nebunie, dorintele ascunse si rusinoase, despre care noi resusim doar sa radem izolati intr un colt. Pentru ca Woody nu vrea sa ne invete nimic. El vrea sa invete, sa experinteze cu noi, sa ii fim cobai intr-o aventura fantastica a simturilor, in adancurile constientului nostru tulburat de dorinta de a fi iubiti, de a iubi, de a ne lasa prada pasiunilor.

Woody Allen ne tulbura, demonstrandu-ne cu fiecare cadru ca e increzator in frumusetea noastra, in spiritul nostru ludic. Woody ne crede ironici si autoironici. El vrea sa stie de cate ori putem iubi, de cate ori putem sa ne ridicam si sa cadem din nou. Woody Allen iubeste caderea cu aceasi putere cu care iubeste gestul de a-ti ridica din nou capul sus, de a iti afunda mainile adanc in buzunare, luand-o din nou la drum – poate deloc mai buni, poate deloc mai fericiti, dar tot timpul cu aceleasi pasiuni si daruire pentru nou, pentru necunoscut, pentru aventura.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Pentru Woody Allen este un aventurier care iubeste viata cu pasiune, stiind ca ea nu il va iubi niciodata la fel, stiind de la inceput ca ea ii va ridica obstacole si ca il va pune constant la incercare. Chiar si in afara iubitului lui “Manhattan” , locul in care Woody se regaseste estetic, el cauta oamenii frumosi si pasiunea care il va face sa mearga mai departe.

De ce Woody, pentru ca toti meritam un moment de pasiune in viata noastra, cand nu conteaza decat sa simti intens, nevrotic, poate chiar dureros, pasiunea pentru un nou inceput.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata