Se apropie sezonul estival si odata cu acesta, ocazia de a zbura spre destinatii de vacanta. Pe distantele lungi, in zborurile cu avionul, majoritatea oamenilor simte nevoia de a consuma suc de tomate. In cele ce urmeaza iti vom explica de ce.

Ultimele studii in domeniu arata faptul ca zgomotul generat de avion pe durata calatoriei ar putea fi principala cauza pentru care simti nevoia de suc de tomate. Daca pana in prezent, responsabila de aceasta pofta era considerata calitatea proasta a aerului din avion, care amortea papilele gustative, iata ca specialistii au ajuns la o noua explicatie. Se pare ca bruiajul sonor are un efect asemanator asupra perceptiei gustative, suprimand nevoia de dulce si potentand-o pe cea pentru gustul umami (gustul sucului de tomate).

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Acest efect de distorsionare al capacitatii papileor gustative ar putea explica si predispozitia oamenilor de a se plange in legatura cu mancarea servita in timpul zborurilor, sugereaza Robin Dando, cercetator la Universitatea Cornell. “Mancarea preparata la sol nu va avea niciodata acelasi gust in timpul zborului”, a precizat el.

Operatorul de zbor Lufthansa chiar a comandat anul trecut un studiu in legatura cu gusturile pasagerilor, dupa ce a observat ca oamenii consuma in timpul zborului cantitati egale de bere si suc de tomate. Concluziile au aratat faptul ca presiunea din interiorul aeronavei este responsabila pentru activarea predispozitiei pentru gusturile amar si umami.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata