Multi dintre posesorii de caini se confrunta cu aceasta problema a greutatii suplimentare a animalelor de companie care le infrumuseteaza viata. Vorba pe care noi o folosim foarte des si anume “Suntem ceea ce mancam” se aplica cu succes si in cazul prietenilor nostri. O hrana de calitate oferita cu masura, cu moderatie, plus exercitii fizice benefice pentru o dezvoltare continua si armonioasa vor favoriza viata si bunastarea partenerului vostru canin.

Cum si cat sa iti hranesti cainele
Cum si cat sa iti hranesti cainele

 

Este cunoscut faptul ca, atunci cand un caine ajunge la maturitate, intra in stadiul de mentinere. Cainii sanatosi care nu fac performanta in dresaj nu sunt gestanti si nu alapteaza, au nevoie de cerinte nutritionale scazute in ceea ce priveste mentinerea unei greutati fizice optime.

Greutatea optima este aceea cand animalul este bine proportionat si la palpare se pot simti coastele acoperite cu un strat subtire de grasime. Ori spuneti ca al vostru companion este mai rotunjor si mai greoi.

Cainii hraniti cu un tip de crochete special destinate varstei si taliei lor nu mai au nevoie si de alte suplimente (vitamine, minerale etc.) decat la recomandarea medicului veterinar sau atunci cand prezinta vreo afectiune. Daca l-ati obisnuit si-i mai dati cate-o bucata de carne, de exemplu, de la masa voastra, nu exagerati cu cantitatea, o bucatica este suficienta. Nu e indicat ca animalul sa “cerseasca” la masa, deci cel mai bine ar fi sa-l dezvatati de acest gresit obicei comportamental.

Nu trebuie sa uitatiĀ  ca animalele supraponderale pot avea numeroase probleme de sanatate. De obicei cainii adulti sunt hraniti de 1-2 ori/zi si au nevoie de apa la discretie. Este foarte important…

Citeste continuarea aici.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata