Exista o multime de rase de caini, iar printre cele mai cunoscute se afla si Bichonii Frinse. Acestia intra in categoria cainilor care trebuie tinuti in casa, din cauza marimii si a blanitei.

Despre Bichonii Frinse:

Originea: mediteraneana

Porecla: bichon

Talie: mica

Greutate: intre 4 si 6 kilograme

De unde provine:

poza 1

Bichonii au o istorie destul de interesanta, acestia fiind adusi de catre marinarii spanioli, din Insulele Tenerife, in Franta, unde au fost favoritii familiei regale, dar si in nobilimea italiana, in anii 1300.

Citeste si despre cainii din rasa teckel

Dupa cateva sute de ani mai tarziu, cainii au fost popularizati ca fiind cainii oamenilor si era de multe ori vazut ca luand parte la spectacolele de circ sau acompaniind flasnetarii. Noul nume si l-a primit in anii 1930.

Cum arata: are un aspect pufos, cu ochi negri si nu atat de mari ca la alte rase, urechile destul de lungi avand in vedere dimensiunea corpului, care este de talie mica, coada de lungime medie si o poarta in sus.

Citeste si despre cainii din rasa American Eskimo

Blana este foarte pufoasa, de multe ori creata, alteori usor ondulata sau rasucita si necesita multa ingrijire.

Personalitatea: sunt foarte destepti si afectuosi si sensibili si reprezinta cu siguranta varianta ideala de animal de companie pentru o familie. Sunt foarte usor de dresat si adora sa isi multumeasca stapanul.

Ingrijirea: pentru ca sunt niste bombe de energie, acestia au nevoie sa iasa cat mai des la plimbare sau la joaca; blana necesita ingrijire zilnica prin periaj, dar de retinut faptul ca acestia trebuie dusi la tuns din cand in cand, pentru ca blana sa nu creasca prea lunga.

Citeste si despre cainii din rasa bulldog francez

Are nevoie de socializare si de dresaj pe cat de mult posibil, deoarece este un caine foarte activ si dornic de  a iesi in evidenta.


Bichon_Frisé_-_studdogbichon

Sursa foto: www.akc.org

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata