Cand vine vorba despre rase de caini, exista o multime de variante care ar putea reprezenta animalul de companie perfect pentru tine. Trebuie doar sa te decizi ce fel de de caine ti se potriveste. Daca sa fie de talie mica, mare, pentru casa, de tinut in curte, de vanatoare, iar lista poate continua.

Printre cele mai simpatice rase de caini se afla Beagle-ul, un patruped extraordinar.

 

Despre Beagle

Sursa foto:  dogtime.com
Sursa foto: dogtime.com

Origine: Anglia

Talie: mica / medie

Greutate: intre 9 si 11 kilograme

Culoare: rosu, maro, alb, tricolor, cu pete si multe alte combinatii de culori

Istoric:  exista niste rapoarte prin care aflam ca Beagle-ul era folosit pentru vantoare in Anglia, chiar inainte ca romanii sa ajunga pe teritoriu. Prin anii 1500, majoritatea gentlemen-ilor englezi mergeau la vanatoare de caprioare sau iepuri, iar cainii ii ajutau.

Cum arata:

Este un caine de talie mica spre medie, cu urechile lungi si parul scurt; culoarea vine in mai multe combinatii, deobicei vedem Beagle maro cu pete albe sau cafeniu cu pete negre, insa lista continua de la caine la caine.

Temperamentul:

Beagle-ul este un caine foarte iubitor, fericit si un companion excelent; toate aceste calitati il fac sa fie perfect ca animal de companie pentru o familie. Acestia sunt de asemenea foarte curiosi, tupeisti, isteti, rapizi si adora sa se joace. Sunt niste comedianti desavarsiti si te vor face mereu sa razi. Nici nu este de mirare faptul ca aceasta rasa este cea mai populara in Statele Unite.

Cum avem grjia de cainii Beagle:

Pentru ca sunt niste caini foarte active, trebuie sa fie scosi intr-un mod constant la plimbare si la joaca. La capitolul dresaj trebuie insistat poate mai mult decat la alt erase, pentru ca sunt niste caini destul de independenti; asta nu inseamna ca nu au o inteligenta aparate. Odata ce a intrat pe drumul dresajului si exista consecventa, Beagle-ul poate invata foarte repede cele mai dificile comenzi.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata