Chiar daca isi fac treaba perfect, periile tale de machiaj au nevoie de curatare saptamanala, pentru a nu lasa bacteriile sa se acumuleze si sa te expui unor infectii periculoase.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Tocmai de aceea, iti aratam pas cu pas cum sa speli corect setul tau de perii de make-up. Urmeaza-ne pasii si vei fi multumita de rezultat:

1. Pune intr-un vas ulei de cocos in care sa inmoi fiecare perie in parte pentru a dilua grasimea si reziduurile.

2. Fa un amestec de sapun organic, apa si sucul unei lamai. Lasa toate periile la inmuiat. Acest amestec este suficient de bland si potrivit chiar si cu periile cele mai delicate. Inmuierea este un pas indispensabil pentru ca uleiul din fondul de ten si culorile fardurilor sa se dizolve cat mai temeinic.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

3. Dupa etapa de inmuiere, nu clati imediat, ci tapoteaza fiecare perie cu ajutorul unei bucati curate de bumbac, ca si cand ai vrea sa ametesci ceva. Repeta operatiunea de cateva ori.

4. Clateste foarte bine periutele sub un jet de apa recem si usuca-le cu capul in jos. In acest fel eviti ca picaturile de apa sa aiba contact cu partea lemnoasa, care ar putea sa crape din cauza umiditatii. In plus, asa te asiguri ca firele periutelor raman drepte si nu se electrizeaza.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata