Cum sa-ti pregatesti catelul pentru vizita la veterinar

Cum sa-ti pregatesti catelul pentru vizita la veterinar

mobile-vet-bucurestiFie ca este vorba despre un control de rutina, de o vaccinare sau pentru ca animalul tau este bolnav sau ranit, o vizita la o clinica veterinara este iminenta. Trebuie sa stii insa ca o astfel de experienta poate fi traumatizanta pentru catel. Noi mirosuri, sunete, prezenta altor animale in preajma, toate se pot reflecta intr-un comportament agitat. Exista cateva lucruri pe care le poti face astfel incat vizita la medic sa fie cat mai putin stresanta pentru catel si in cele din urma pentru tine.

O plimbare in aer liber
Inainte sa pleci spre clinica, du catelul la o plimbare in aer liber. Miscarea ii va consuma din energie si in plus ii va oferi ocazia catelului sa isi faca nevoile. Vei preveni astfel accidentele neplacute din cabinet. In plus, fiind obosit dupa plimbare, va fi mai putin agitat si mai calm.

Cusca pentru transport
In cazul in care catelul tau este suficient de mic, ia in calcul varianta transportului lui intr-o cusca. Chiar daca este obisnuit sa mearga in lesa si nu ti-a creat niciodata probleme, ia in calcul reactii neasteptate precum muscaturi, zgariat sau chiar fuga. Daca animalul este ranit la picior sau schiopateaza, o cusca este cea mai buna metoda de a-l transporta la medicul veterinar.
Contactul cu alte animale din clinica l-ar putea agita. De aceea, e important sa tii catelul aproape de tine; vorbeste-i si ofera-i mangaieri, asta il va ajuta sa fie relaxat.


34_s

Examinarea
Exista clinici care permit accesul stapanilor in sala de examinare. Este in regula sa mergi alaturi de catelul tau si sa-i oferi siguranta prezentei tale, insa pentru acele cabinete care nu permit acest lucru este bine sa stii ca medicii si asistentele stiu cum sa lucreze cu un animal, cum sa il tina astfel incat nimeni sa nu fie ranit in timpul examinarii.
De asemenea, este important sa-ti duci catelul la medicul veterinar in mod regulat pentru control, vaccin sau verificarea greutatii. Astfel, el se va obisnui cu experienta si daca vei merge constant la acelasi medic, fiecare examinare va fi o procedura fara prea mari batai de cap.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu