Recomandarea prietenilor va fi intotdeauna sa iti gasesti un alt job, sau sa iti iei o vacanta sis a iti reincarci bateriile pentru a face fata cerintelor unui sef dificil si care nu este niciodata multumit de prestatia angajatilor lui.

Sa pleci este metoda usoara. Insa, nu este intotdeauna optiunea cea mai buna pentru ca jobul in sinte iti place, este important pentru cariera ta si singurul lucru care te nemultumeste este un superior cu care nu reusesti sa comunici.

Iata cateva modalitati de a reusi sa comunici cu seful tau si sa iti faci viata mai usoara la serviciu.

angry-scream-simple-man-male-celebrities

– intelege de ce este asa. Cu cat intelegi mai bine ce are de facut seful tau si de ce actiuneaza int-un fel sau altul cu atat vei putea mai repede sa gasesti solutiile de care are el nevoie pentru a livra la randul lui rezolvarile taskurilor de care raspunde. A-i implini asteptarile este cea mai buna metoda de a nu crea tensiune. Asadar, pune-te in locul lui, intelege ce are el de livrat si ajuta-l sa o faca.

– incearca sa intelegi de ce anume ii pasa. Ce il framanta, ce il sperie, cat e mult ii pasa de impresia celorlalti despre el, cum masoara succesul si cum masoara esecul?

– sustine-l. Desi pare gresit sa iti doresti ca un sef rau si dificil sa aiba success si sa primeasca laude, nu este. Descopera care ii sunt punctele slabe si ajuta-l sa si le depaseasca. Cu cat va fi el mai fericit, cu atat angajatii lui vor fi si ei mai bine tratati.

– niciodata nu iti justifica o greseala prin comportamentul lui. Si evita sa intarzii, sau sa nu iti faci treaba bine, doar pentru ca “oricum nimanui nu ii pasa”. Ai fi suprins cati colegi sunt cu ochii pe tine tot timpul. Nu il vorbi de rau in pauze cu colegii, nu spune lucruri pe care ai putea sa le regret mai tarziu cand vine vorba de o promovare.

 

– incearca sa vorbesti despre problem daca acestea se agraveaza. Cere-i sefului tau sa te asculte, dar nu te duce doar cu o pleiada de probleme, ci si cu solutii.

– comunica cu el prin metodele lui preferate. Daca prefera sa comunice pe e-mail atunci nu il suna sau nu il aborda prin alte canale.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata