Auzim din ce in ce mai des de povesti despre afaceri de succes pornite din pasiune. Oameni care au renuntat la joburile lor sigure din corporatii si care acum traiesc din pasiunile lor. Dar nu orice idee are sanse de succes din pacate. De aceea, este bine ca inainte sa iei o decizie majora sa te asiguri ca riscurile pe care urmeaza sa ti le asumi nu sunt prea mari.

Wendy Kerr, profesor la Pearson College, a povestit pentru The Guardian cateva lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare inainte de a porni la drum singuri, incercand sa ne transformam pasiunea in afacere si cum sa ne dam seama daca exista o piata pentru ideea noastra.

Cheia este consumatorul. Inainte de a face vreun pas trebuie sa ai foarte bine conturat in minte consumatorul ideal pentru businessul tau. Care sunt nevoile lui, pentru ce este dispus sa plateasca si daca ideea ta ii vine in ajutor si e dispus sa o cumpere fara sa aiba indoieli.

Daca ai identificat si ai inteles in profunzime clientul ideal vei avea mult mai multa incredere in fiabilitatea ideii tale de business. Trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie o piata suficienta, platitoare care va apela la serviciile tale. Daca aceasta variabila nu exista in planul tau de afaceri, nici un artificiu de marketing, PR sau branding nu va transforma ideea ta intr-un business stabil.

Cum sa iti conturezi piata careia te adresezi:

timsackett com
1. Pastreaza peste tot cu tine un fisier sau o agenda, daca preferi mijloacele traditionale, in care iti notezi absolut toate ideile legate de businessul tau, de oamenii carora te adresezi, noteaza cu ce probleme te-ai confruntat cand ai intrat in contact cu produse sau servicii similare celor pe care doresti tu sa le creezi, noteaza orice idee legata de ideea ta de business. Acest lucru te va ajuta foarte mult in a-ti ascuti simtul de observatie si te va ajuta sa iti construiesti o imagine foarte corecta despre ce ai de facut.

Prev1 of 4Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata