Tot mai multe casnicii se confrunta cu probleme financiare, sentimentale sau pur si simplu probleme mici cotidiene, care odata ce s-au adunat de-a lungul anilor de mariaj, pot deveni reale probleme care sa duca la certuri intre cei doi parteneri.

Poza 1

Acest lucru a fost constatat si de catre celebru Dr. Phil din Statele Unite ale Americii, care a analizat mai multe situatii de conflict prin care trec cuplurile casatorite si s-a decis sa ofere niste sfaturi pentru cei care trec prin situatii dificile in casnicia lor.

1. Recunoaste ca exista o problema si lucreaza la solutii pentru aceasta

Primul sfat este foarte simplu si presupune luarea la cunostinta a faptului ca exista in mod ral o problema, iar astfel te vei putea concentra asupra solutiei.

2. Identifica factorii de stres din relatie

Factorii de stres sunt cei care cauzeaza toate probleme. Odata ce ai reusit sa ii identifici, esti deja cu un pas mai aproape de solutie.

3. Identifica fricile

Cu siguranta exista o frica a partenerilor aflati intr-o relatie, iar cu cat reusiti sa o identificati mai repede, impreuna, veti gasi si moduri prin care sa eliminati aceste temeri.

4. Pastreaza-ti integritatea emotionala

Nu investi sentimente in certuri de nimic, care nu fac altceva decat sa te indeparteze de partener. Incearca sa-ti pastrezi integritatea emotionala, fara a distruge sentimele pure pe care le simtiti unul fata de celalalt.

5. Fii receptiv la ajutor

Toata lumea are nevoie de ajutor. A cere sfaturi despre casnicie de la un specialist nu este un lucru rusinos si te va ajuta sa iti rezolvi mai rapid problemele din casnicie.

6. Fa o lista cu prioritatile, valorile si idealurile tale

O lista cu acste lucruri te va ajuta sa iti ordonzi gandurile si sa nu iei decizii pripite in ceea c priveste casnicia ta.

7. Concepe un plan de actiune

Odata ce vei avea un plan de actiune in ceea ce priveste remedierea problemelor din casnicia voastra, toate problemele se vor rzolva pas cu pas, iar in cel mai scurt timp veti forma din nou un cuplu fericit.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata