Cum sa realizezi o salata la borcan in 5 pasi

Cum sa realizezi o salata la borcan in 5 pasi

Ultima nebunie in materie de pranzuri la birou este salata la borcan (Mason-jar salad). Arata funky, atrage privirile cu mixul sau de legume si pe deasupra mai este si ultra-sanatoasa.

Nici nu iti va lua foarte mult sa o prepari. Urmeaza pasii nostri si iti garantam ca vei avea cel mai invidiat pranz dintre colegii tai de birou.

1. Prepara dresingul pe care il doresti si toarna-l primul in borcan.

2. Pune primul strat din legumele sau fructele dorite, taiate cubulete cat mai mici – poate fi mar, castravete, buchetele mici de conopida sau broccoli, dovlecel sau ardei gras de culori diferite.

3. Urmeaza stratul de legume rase – telina, sfecla, hrean sau morcov, care va da acel twist de aroma intregului mix.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

4. Penultimul strat trebuie sa contina oleaginoase sau nuci – pune dupa pofta inimii samburi de nuca, seminte de in sau de dovleac, caju, arahide sau migdale. Acestea o vor face mai crocanta si mai consistenta.

5. Ultimul rand apartine frunzelor usoare de salata, pe care dupa ce le-ai spalat temeinic, le-ai uscat si le-ai marunti cu mana, le pui deasupra, pana aproape de gura borcanului.

Pune salata astfel obtinuta in frigider, dimineata acoper-o cu un capac pana la munca si voila, ai o salata stilish si nutritiva. Poti improviza si alte straturi, in functie de marimea borcanului si de gusturi – poti adauga oua fierte, bucatele mici de pui sau ton, boabe de porumb, creveti, masline, branza feta sau capere. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu