Toti suntem sceptici cand vine vorba de internshipuri si de munca neplatita sau remunerata cu o suma care nu ne multumeste. Insa, toti trebuie sa prindem experienta de undeva si avem nevoie de sanse sa ne afirmam. Internshipurile in companiile de succes sunt cea mai buna rampa de lansare la care puteti spera pentru o cariera fulminanta.

Internship tips
Internship tips

1. Comunica eficient si cat mai des
Este foarte important sa stiti fiecare dintre voi care sunt skillurile voastre si sa va intalniti cat de des posibil cu supervizorul vostru pentru a le discuta ca sa aflati unde puteti fi de folos si unde ati putea deprinde altele noi, sau sa le slefuiti pe care deja existente. Cereti feedback pe prestatia voastra.

.
2. Seteaza scopuri si obiective
Este bine sa ai asteptari de la un loc de munca fie el si in regim de internship. Stabileste-ti scopuri si obiective impreuna cu superiorii ca sa poti urmari cum evoluezi.

.
3. Observa
Fii foarte atent in primele saptamani de internship si observa cum se iau deciziile, care sunt procedurile de lucru, care sunt regulile de conduit pentru a nu spune lucruri gresite sau pentru a nu sari peste autoritatea cuiva care poate juca un rol important in angajarea ta.
.

4. Intelege care iti este rolul si cum te potrivesti in organizatie
Compania practic iti pune la dispozitie mediul de lucru si angajatii ca tu sa inveti sa activezi in domeniu si sa devii bun la ceea ce vrei sa faci in viitor. In aceste conditii trebuie si tu sa iti dai seama ce asteptari au si ei de la tine, care e rolul tau acolo in imaginatia lor, si sa incepi sa pui in practica ce ai invatat.
.

5. Fii flexibil
Nimanui nu ii place sa faca munca de jos, insa este foarte bine sa treci prin ea. Te va invata sa apreciezi munca fiecarui om din echipa in parte cand vei fi team-leaderul lor 😉 In plus, sa intelegi un proces de lucru de la un cap la altul este un privilegiu prin care foarte multi nu au sansa sa treaca. Dar fii atent sa nu faci doar aceasta munca, daca simti ca poti face mai mult, discuta cu superiorul.
.

6. Fii responsabil
Chiar daca nu ai un contract la fel de rigid cum il au ceilalti, nu inseamna ca nu trebuie sa respecti programul de lucru si deadline-urile. Arata ca esti responsabil.
.

7. Invata
Indiferent de rezultatul final al internshipului, orice program de tipul acesta este benefic pentru ca te lasa sa vezi industria din interiorul ei. Invata tot ce poti despre domeniu, despre oamenii care activeaza in el si au succes si vezi care sunt cele mai bune practice si metode de lucru.
.

8. Relationeaza
Vorbeste cu cat mai multi oameni, prezinta-te tuturor colegilor, alege un mentor si incearca sa iei parte la cat mai multe sedinte de lucru.
.

9. Pastrati contactul
Chiar daca nu vei fi angajat imediat dupa internship, pastreaza legatura cu cei cu care ai lucrat pentru ca nu stii niciodata cand au nevoie de cineva, iar ochii care nu se vad, se uita.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata