Prima zi de gradinita este foarte dificila atat pentru copil cat si pentru parintii sai. Foarte multi dintre cei care au copii care au trecut de gradinita va povestesc despre lacrimile din prima zi, despre cat de usor sau greu li s-au obisnuit prichindeii fara ei si nenumarate alte scenarii mai mult sau mai putin fericite. Mai jos incercam sa iti dam cateva sfaturi despre cum ai putea sa iti pregatesti copilul pentru momentul in care va merge la gradinita.

Cum iti pregatesti copilul pentru gradinita

  • Copilul nu trebuie sa ajunga pentru prima data la gradinita la deschiderea anului. Cu o luna, doua inainte este bine sa incepeti sa treceti pe acolo cu masina sau pe jos si sa ii povestiti copilului despre gradinita la care va merge din toamna. Ii veti crea un sentiment de anticipare si va deveni entuziasmat de aceasta prima zi pentru ca l-ati facut curios.
  • Acasa vorbiti cat de des puteti despre gradinita si mereu intr-o nota pozitiva. Nu va exprimati regretul ca trebuie sa il duceti la gradinita, in sensul ca nu este bine sa ii spuneti ca nu va veti mai vedea la fel de mult in fiecare zi. Povestiti despre ce lucruri frumoase va face la gradinita si cum le-ati facut si voi cand erati mici pentru a-l entuziasma.
  • Mergeti la cumparaturi pentru gradinita impreuna si transformati totul intr-o activitate plima de zambete si de voie buna pentru a asocia activitatile pozitive cu mersul lui la gradinita.
  • Incepeti cu cat de mult timp inainte posibil, minim o luna, sa il obisnuiti cu noul program de trezire de dimineata. Va povesteam intr-un articol anterior de cateva moduri prin care sa obisnuiti copilul sa se trezeasca mai devreme in caz ca pana atunci dormea pana tarziu.
  • Aflati care sunt meniurile pe care le va manca la gradinita si gatiti-le si voi acasa pentru a-l obisnui cu aceste feluri de mancare pentru a nu avea supriza ca pustiul vostru refuza pranzul la scoala. De asemenea, informeaza-te ce vor invata la gradinita si incearca sa il pregatesti pentru asta. Daca merge la gradinita cu copii altor prieteni de-ai vostri, este bine ca inainte de a incepe anul, copii sa se cunoasca pentru a avea pe cineva cu care se simt obisnuiti deja prin preajma.
  • Nu puneti presiuni inutile pe copil. Nu este o competitie, nu trebuie sa fie mereu cel mai bun de la gradinita si nu incercati sa il presati sa invete mai mult si mai repede decat ii este natural.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata