Un job bun este dificil de gasit, dar fiecare antreprenor stie ca un angajat bun este si mai greu de tinut in acelasi loc. Ca angajator, trebuie sa te asiguri ca firma ta este „echipata” cu oameni care vin entuziasmati la munca, pentru mai mult decat un simplu salariu.

Cum sa iti mentii angajatii motivati
Cum sa iti mentii angajatii motivati

Iata cateva idei prin care sa iti mentii angajatii motivati, sa le sporesti productivitatea, sa ii fidelizezi si sa te asiguri ca sunt alaturi de tine trup si suflet.

  1. Sustine ideile noi – daca angajatii tai vin la tine cu idei sau solutii pentru taskuri sau probleme din companie, inseamna ca le pasa de bunul mers al acesteia. Asculta-i si da-le sansa sa le puna in practica pentru ca le cresti increderea.
  2. Recunoaste-le meritele. Toata lumea vrea sa fie apreciata. Daca vei felicita angajatul care a indeplinit bine un task acesta se va simti mult mai atasat de munca depusa.
  3. Incurajeaza competitia prietenoasa. Un mediu in care exista competitie este un mediu productiv. Modereaza insa aceste „concursuri” pentru a nu le scapa de sub control.
  4. Vino cu animalul de companie la birou si lasa-i si pe angajati sa isi aduca prietenii necuvantatori. Un mediu in care exista cel putin un animal devine brusc mult mai relaxat si mai prietenos.
  5. Fii foarte explicit cand iti exprimi asteptarile. Nu lasa loc de interpretari pentru ca risti sa nu iti atingi scopurile.
  6. Incurajeaza individualitatea. Toti suntem diferiti. Daca incurajezi angajatii sa isi manifeste personalitatea [birouri colorate, o zi pe saptamana in care cei pasionati de gatit pregatesc pranzul pentru toata lumea etc] ei se vor simti confortabili la munca si iti vor rasplati increderea pe care le-o oferi si capacitatea ta de a accepta diversitatea.
  7. Ofera-le traininguri pe orice domeniu. Poate unul vrea sa faca dans contemporan si nu isi permite. Arata ca stii care ii este pasiunea si ajuta-l sa o urmeze in timpul lui liber.
  8. Fii un exemplu.
  9. Ajuta-i sa isi construiasca planuri de cariera. Fii alaturi de ei, ajuta-i sa isi identifice puntele slabe si puntele tari si indruma-i.
  10. Porneste o traditie. Un eveniment anual sau semestrial pe care sa il astepte toti cu nerabdare.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata