Multi parinti inteleg gresit unele comportamente ale copiilor lor si le catalogheaza drept nesupunere si incalcare a regulilor fara sa isi dea seama ca de fapt cei mici nu ignora regulile ci pur si simplu nu le retin. Memoria se antreneaza inca de la cele mai mici varste. Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa ii imbunatatiti memoria copilului, lucru care il va ajuta si mai tarziu cand acesta va fi de varsta scolara.

Cum sa ii imbunatatesti memoria copilului tau
Cum sa ii imbunatatesti memoria copilului tau

1. Incearca jocuri de memorie adecvate pentru varsta lui.

Pentru fiecare categorie de varsta exista tot felul de jocuri care il pot ajuta pe cel mic sa identifice corect obiectele, formele si care il invata sa tina minte cum arata obiectele de zi cu zi. De exemplu, va puteti juca cu mingi colorate, una rosie, una verde si una albastra si, dupa ce le identifica si le recunoaste culorile sa ascundeti una dintre ele pentru a vedea daca a retinut vreo caracteristica a acesteia, intrebandu-l care lipseste.

2. Activitatea fizica ajuta.

Potrivit parents.com, pe masura ce corpurile noastre se misca producem un mix biochimic care stimuleaza creierul sa invete si intareste memoria. De aceea este recomandat sa va lasati copiii sa alerge si sa se joace jocuri care implica miscare.

Prev1 of 3Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata