Specialistii din departamentele de resurse umane au intervievat deja zeci, poate sute de oameni pentru pozitiile deschise din companiile pentru care lucreaza. Dintre acesti candidati au retinut in timp destui cat sa ii numere pe degetele de la o mana. Cum facem sa ne numaram printre ei?

interviu de angajare

Intervievatorii nu vor sa auda care iti sunt punctele slabe, vor sa vada cat de constient de tine insuti esti. Intrebarea: care sunt punctele tale slabe este o intrebare adesea auzita in salile de interviu. Automat ne gandim la lucruri precum trezitul dificil de dimineata, poate unii avem probleme cu comunicarea prin telefon sau poate nu suntem grozavi la o limab straina. Indiferent care ar fi punctele slabe trebuie sa stii ca intervievatorul vrea sa vada ca stii care sunt minusurile tale si ca incerci in mod activ sa depasesti problemele. Daca nu esti bun la limba engleza, dar te duci la cursuri saptamanal este un plus, de exemplu. In general, cand raspunzi la aceasta intrebare alege un defect care nu ar putea afecta taskurile tale si explica modul in care incerci sa il remediezi.

Gandeste-te inainte de interviu ce anume din experienta ta anterioara merita povestit. Alege acele situatii similare cu cele cu care te-ai putea intalni la jobul pe care il vizezi. De asemenea, gandeste-te si la exemple de situatii favorabile tie care sa ilustreze principalele tale competente: rezultate spectaculoase, campanii importante etc.

Pregateste-te temeinic. Afla tot ce poti despre compania la care vrei sa te angajezi si domeniul in care activeaza aceasta. Cu cat stii mai mult cu atat poti motiva mai bine de ce esti omul potrivit pentru companie si cum le poti fi de folos.

Cand vine vremea sa pui si tu intrebari, nu intreba lucruri evidente sau lucruri pe care le poti afla usor de pe siteul companiei. Nu este obligatoriu sa puneti intrebari doar de dragul de a o face. Pune mai degraba intrebari legate de perspectivele de crestere, daca echipa in care urmeaza sa activezi se va extinde, daca se confrunta in prezent cu  vreo situatie macro care le afecteaza productia sau care ii obliga sa isi schimbe strategia de business etc.

Inainte de interviu este bine sa scrii pe hartie tot ce ai vrea sa spui sau sa raspunzi pentru ca te va ajuta sa retii toate punctele importante mai usor. Daca experienta ta anterioara este redusa atunci este bine sa ai la interviu o atitudine energica si sa arati ca esti dornic sa inveti si sa lucrezi alaturi de ei pentru a evolua profesional.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata