Cu siguranta ti-a venit si tie sa plangi, ai transpirat sau te-ai inrosit ca racul la locul de munca. Toate acestea din cauza anumitor factori care te-au deranjat si te-au facut sa nu mai gandesti cum trebuie. Ei bine, este normal sa ti se intample astfel de lucruri, dar cum faci ca ele sa nu devina episoade repetitive?

In continuare iti prezentam cateva metode care te vor ajuta sa eviti nervii si starea de suparare pe care ti-o aduce cateodata locul de munca. Aceste metode au aparut intr-un numar ar revistei Cosmopolitan in articolul “Never Let Them See You Freak Out” (Nu-i lasa niciodata sa te vada pierzandu-ti controlul).

 

  1. Cand vorbesti intr-o sedinta si simti ca fata ti se inroseste

Este vorba despre momentul acela cand esti stresat, respiri mai repede, dupa care vasele de sange ti se dilata pentru a capata mai mult oxigen, sangele ti se duce in muschi, iar astfel te inrosesti.

Ce sa faci: concentreaza-te puternic pe ceea ce incerci sa faci – punctul acela specific in care vrei sa iti creezi cuvintele pentru a-ti face prezentarea. Conform unui studiu, cand te concentrezi pe o activitate / sarcina, inroseala dispare.

  1. Cand transpiri de parca te-ai afla intr-o sauna

ID-100112500Anxietatea este cea care te face sa transpiri, care este exacerbata de catre stres, iar temperatura din camera poate avea si ea o influenta majora.

Ce sa faci: incearca sa reciti o mantra (meditatie). Poate ca suna o metoda prea simpla, dar exista studii care spun ca daca te concentrezi pe o fraza placuta si o repeti in capul tau deodata cu modul in care respiri, poate sa inlature orice urma de stres, pentru ca iti face mintea sa se elibereze.

  1. Cand un coleg iti critica munca si simti ca iti vine sa plangi

Plansul are legatura cu raspunsul la stres si este o reactie umana fireasca .

Ce sa faci: gandeste-te la ceva amuzant, poate o gluma sau o intamplare hilara care ti s-a intamplat cu o seara inainte. Cheia este sa iti aperi frica. Rasul sau doar actiunea in care te gandesti la ceva amuzant are o psihologie foarte puternica; face ca stresul sa dispara si iti duce creierul departe de situatia de criza, facandu-te mai calm intr-un mod surprinzator.

  1. Incepi sa ai leziuni herpetice chiar inainte sa incepi o prezentare

Leziunile herpetice sunt cauzate de virusurile herpes. Acestea tind sa apara atunci cand esti bolnav, stresat sau ai probleme cu somnul sau cand ai stat prea mult la soare.

Ce sa faci: de obicei este bine sa apelezi la niste antibiotice speciale (consulta-te cu un medic pentru a sti exact ce sa iei); in afara de asta, este bine sa nu te panichezi, pentru ca majoritatea leziunilor herpetice nu tin mai mult de o saptamana.

Sursa foto: pronel.co.za

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata