In fiecare primavara alergiile ne dau batai de cap. Una dintre cele mai dese manifestari ale alergiilor este alergia oculara sau conjunctivita alergica care ne afecteaza ochii. Nu este o afectiune transmisibila, insa pentru cei car sufera din cauza ei, poate fi extrem de deranjant in orice activitate desfasoara.

Care sunt cauzele alergiilor oculare: in general reactiile se datoreaza cel mai des polenului, dar apar si din cauza prafului, mucegaiurilor, parului de animale sau din cauza unor paraziti. Mai mult, verificati foarte bine produsele cosmetice pe care le folositi pentru ca este posibil sa aveti reactii alergice si din cauza unor componente ale acestora.

alergii oculare

Cum se manifesta: umflarea ochiului, senzatie constanta de mancarime si uneori si usturime, vedere in ceata, lacrimare abundenta, inrosirea ochilor, senzatie de arsura usoara, stranut sau prurit.

Important de retinut in cazul alergiilor oculare: nu va atingeti ochii cu mainile, nu va frecati la ochi, nu purtati lentile de contact pe perioada alergiei, ar fi de preferat sa nu va machiati. Daca trebuie sa va machiati, atunci alegeti produse speciale din farmacie cum ar fi anticearcanul hipoalergenic. Prosoapele pe care le folositi pentru a va sterge fata trebuie sa fie mereu curate si incercati sa va spalati pe maini cat de des posibil.

Daca alergia dumneavoastra este cauzata de praf atunci este posibil ca in caza voastra umiditatea sa fie foarte scazuta, iar praful se ridica foarte usor in aer. Daca aveti animale de companie, nu le lasati in camera in care dormiti cat timp va vindecati de acest episod alergic.

Indiferent de cat de intense sau nu sunt aceste simptome, consultati un medic pentru a stabili exact care a fost cauza alergiei si care este cel mai potrivit tratament pentru ea.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata