Cainii sunt poate cele mai placute animale de companie si sunt o sursa zilnica de energie pozitiva. Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un caine de rasa, o varianta foarte frumoasa si interesanta ar fi American Eskimo, un caine excelent si o companie de nadejde.

poza articol

Despre American Eskimo:

Talie: jucarie, miniatura si standard

Greutate: de la 2, 4 kg pana la 16 kg

Durata de viata: aproximativ 15 ani

Istoric:  face parte din familia cainilor nordici, este membru din ansamblul Spitz (Eskie), descendent din European Spitzes, unde se include si German Spitz, Keeshond-ul alb si Pomeranianul alb, la fel si Spitz-ul Italian. Contrar numelui, aceasta rasa nu are nimic de a face cu ceea ce numim “cultura eschimosilor”. In timpul secolului 19 in America, aceasta rasa era cunoscuta in circuri, facand fel si fel de trucuri, fiind si premiata pentru aspectul frumos, inteligenta si agilitate.

Cum arata: are capul foarte mic, coada stufoasa, iar urechile sunt ridicate in sus. Blana este foarte lunga, de obicei alba sau cu pete crem sau bej; de asemenea, aceasta este foarte stufoasa si deasa, in special in jurul gatului.

Citeste si despre cainii din rasa bulldog francez

Temperamentul: este un caine extrem de jucaus si energic si se poate dresa foarte usor. Este cunoscut pentru afectiunea pe care o poarta si loialitatea fata de stapan. Sunt destul de reticenti cu strainii, dar odata ce ajung sa ii cunoasca, devin foarte prietenosi.

Le place sa latre foarte mult.

Citeste si despre cainii din rasa Chin japonez

Cum avem grija de ei:

In primul rand este de retinut faptul ca sunt niste caini foarte energici, ceea ce inseamna ca necesita o atentie deosebita pentru exercitii fizice. Acestia trebuie scosi la plimbare si la joaca intr-un mod constant.

Blana trebuie ingrijita prin periaj si curatare zilnica in perioada de naparlire, iar in restul timpului cam de doua ori pe saptamana.

Sa nu uitam si de capitolul dresaj, care se face de cand este pui, dar se continua procesul pe toata durata vietii. Acestia invata foarte repede daca exista o atentie concentrata in aceasta zona.

Sursa foto: www.akc.org

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata