Capacitatea de a canta la un instrument muzical este un lucru minunat si se spune ca nu exista varsta prea mica la care sa incepi sa inveti. Copiii sunt curiosi si au o imaginatie foarte bogata, cee ace ii face sa inteleaga si sa prinda un instrument foarte usor. A cunoaste un instrument si intregul proces de a-l invata il vor ajuta pe cel mic sa se dezvolte mai repede, sa isi creasca increderea in sine si sa devina mai disciplinat.

Dar cum aflam ce instrument este mai potrivit pentru fiecare copil si cum ii convingem sa se apuce sa il studieze? Speram sa va putem raspunde la intrebare cu ajutorul sfaturilor de mai jos.

maxresdefault

  1. Invatati-l prin puterea exemplului. Daca aveti talent la muzica si puteti canta la un instrument atunci rugati copilul sa stea cu voi cand cantati si vedeti daca il pasioneaza. Prin natura lui el va va pune multe intrebari despre instrument si va dori sa il lasati sa incerce si el sa cante. Povestiti-i despre experienta voastra cantand la instrument si cum ati invatat si vedeti daca il pasioneaza
  2. Este important sa aiba acces la muzica si sa se obisnuiasca din timp cu ea. Cand este foarte mic puneti-l la culcare si lasati in fundal sa mearga in surdina CD-uri cu muzica clasica. Cand mai cresc luati-I la concerte linistite unde sunt in siguranta, mergeti cu ei la concerte de muzica clasica si de camera si aratati-le toate instrumentele pentru a vedea care ii atrage atentia. Uitati-va impreuna cu el la concerte inregistrate si incercati sa ii explicati in cuvinte simple cum se imbina instrumentele, ce sunt notele muzicale etc.
  3. Nu il inscrieti la cursuri fara sa vorbiti cu el inainte. Daca vedeti ca asculta muzica cu placere atunci povestiti-i cum poate sa ajunga si el sac ante muzica. Explicati-I cum se deruleaza o ora de chitara sau de vioara si spuneti-i cat de important este pentru el si pentru voi ca el sa urmeze aceste cursuri
  4. Daca la scoala are ore de muzica atunci vorbiti cu profesoara de la clasa, poate ea va recomanda ce instrument s-ar potrivi pentru copilul dumneavoastra. O parere in plus nu strica niciodata.
  5. Alegeti instrumentul impreuna cu el tinand cont totusi de varsta acestuia si de inclinatiile lui. Un copil de 7-8 ani nu va putea canta la un saxofon pentru ca nu il poate nici macar tine in maini bine, sau la contrabas. De asemenea, instrumentele de percutie precum cajonul sau tobele africane sunt dificile pentru cineva cu maini mici si firave.
  6. Alegeti instrumente comune cum ar fi vioara, chitara sau pianina (recomandate pentru varste fragede) si pentru inceput incercati sa imprumutati aceste instrumente de la prieteni si apoi sa le cumparati cand copilul chiar demonstreaza ca este pasionat si ca este bun la asta. Nu investiti masiv din prima pentru ca este posibil sa le cumparati degeaba.
  7. Ajutati-l sa exerseze. Este bine sa va programati macar jumatate de ora pe zi pentru a exersa cu copilul vostru si sa transformati aceata activitate in rutina.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata