Supravietuiesti la birou? Prins in rutina zilelor, repetand aceleasi taskuri? In fiecare duminica seara ti-e groaza de faptul ca a doua zi te duci la birou? Daca raspunzi cu „da” la toate intrebarile de mai sus inseamna ca ai ajuns intr-un punct in care pasiunea nu se mai regaseste deloc in viata ta profesionala, prin urmare, ar trebui sa faci ceva.

In trecuteram obisnuiti ca odata ce iti alegi o meserie o vei practica pentru tot restul vietii. In zilele noastre lucrurile stau cu totul altfel. O schimbare de traseu profesional nu mai este privita ca un esec intr-un domeniu, ci ca pe o dorinta de a face ceva mai mult. Asa ca trebuie sa aveti curaj sa faceti acum un pas, pana cand nu va epuizati toate resursele. Potrivit unui studiu, un adult trece, in medie, prin patru cariere diferite pe parcursul vietii sale profesionale. Daca esti in punctul in care simti nevoia unei schimbari, iata mai jos cateva sfaturi pentru a trece prin aceasta schimbare, scrise de forbes.com.

2560x1440

Fa un pas inapoi si analizeaza bine situatia curenta
Care sunt motivele pentru care serviciul tau nu mai este unul satisfacator? Esti nemultumit de ceea ce faci, de managerul pe care il ai sau de remuneratie. Trebuie sa intelegi foarte bine ce anume iti displace la jobul tau din prezent pentru a lua decizii corecte. Pentru ca, daca problema este managerul sau renumeratia si nu munca in sine, probabil tot ce trebuie sa schimbi este angajatorul si nu profesia ta.

Incearca sa iti faci o planificare strategica a carierei tale
Cu alte cuvinte, fa o analiza SWOT a drumului tau profesional. Vezi care iti sunt punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si care sunt amenintarile care iti vizeaza bunul mers al ascensiunii profesionale. Fii sincer cu tine insuti si vezi care sunt cele mai importante calitati ale tale, gandeste-te si la ce anume te-a facut cel mai fericit, la ce ai lucrat cu cea mai multa placere, ce ai reusit sa obtii pana acum, la ce ai excelat, ce nu ti-a placut deloc sa faci pana acum si vezi daca iti poti planifica o evolutie ulterioara balansand aceste lucruri intr-un mod eficient si echilibrat.

Descopera si rezolva-ti problemele
Nu ne oprim niciodata din invatat, iar oamenii cu cariere de succes sunt mereu in pas cu timpurile in care traiesc. Sigur ca baza o au din adolescenta si din prima parte a carierei, insa rafinarea anumitor abilitati, excelenta in indeplinirea anumitor taskuri, toate acestea au nevoie de timp. Vezi care iti sunt minusurile, lipsurile si carentele si rezolva-le. Perfectioneaza-te in permanenta pentru acest lucru iti va deschide noi si noi portite.

Comunica des cu mentorii tai
Toata lumea are modele pe care le urmeaza in viata. Daca ti-ai propus sa ajungi intr-un anumit punct, atunci invata de la cei care deja au ajuns acolo si intreaba-i pe ei ce i-a tinut motivati, cum au reusit si ce ai de facut. Invata de la cei mai buni decat tine.

Tine optiunile deschise
Chiar daca ti se pare ca drumul tau este unul foarte fix, clar si stii ce ai de facut, este bine sa iti tii optiunile deschise pentru ca nu stii niciodata cand vei vrea sa faci un salt intr-un domeniu conex sau chiar diferit in totalitate. Nu te rupe complet de alte industrii.
.

Bucura-te de ce ai obtinut
Nu uita, din cand in cand trebuie sa te opresti, sa iti tragi sufletul si sa te bucuri de tot ce ai obtinut, ai experimentat si de unde ai ajuns. Meriti sa te premiezi de fiecare data cand atingi un nou nivel.

1753258

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata