Coton de Tulear este o rasa de caini extremd e apreciata in Occident, dar foarte putin cunoscuta la noi in tara, fiind un numar foarte restrans de proprietari ai acestei rase de caini de companie foarte frumosi.

Poza 2Aceasta rasa are o blana foarte pufoasa si de lungime mare, fiind complet alba, fapt ce ar putea sa fie un impediment pentru cei care locuesc in zone cu foarte mult praf in aer, deoarece va necesita o curatenie excesiva.

Fiind un caine de companie prin excelenta, nu vei avea niciodata problema cu scoaterea lui la plimbare, este foarte manierat si este foarte usor de dresat. Coton de Tulear este totodata o rasa de caini loiala stapanilor lor, dar pot deveni adesea gelosi si foarte protectivi, din dragostea si admiratia ce le-o poarta celor care-i cresc si ingrijesc.

Poza 1

Aceasta rasa de caini este originara din secolul al 15-lea, din Madgascar, de pe coasta estica a continentului african. Rasa si-a primit numele de la orasul-port Tulear si a fost popularizata in mod excesiv in timpul anilor 1700, de catre colonistii francezi care i-au adus in Europa.

Coton de Tulear este un caine ideal pentru o familie cu copii care isi doreste un caine de talie medie,c are as nu manance foarte mult si sa nu aiba nevoie de foarte mult exercitiu in afara casei si care se poate ingriji si singur.

Coton de Tulear
Sursa Foto: AKC.org

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata