Sau cel putin asa suna un semnal de alarma rezultat in urma unui studiu desfasurat de cercetatorii danezi. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.095 de persoane, care au fost impartite in doua grupuri – cei care au incetat sa mai utilizeze Facebook si cei care au continuat sa foloseasca serviciile celei mai populare retele de socializare la nivel mondial.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Dupa numai sapte zile, gradul de satisfactie al celor care nu mai accesau Facebook era considerabil mai bun – 88% s-au declarat fericiti si 84% au spus ca sunt multumiti de viata lor. Comparativ, doar 81% din grupul celalalt s-a declarat fericita si doar 75% a fost multumita de viata pe care o are.

Mai mult, grupul care a renuntat la Facebook si-a imbunatatit viata sociala si relatia cu cei din jur, acuzand mai rar probleme de concentarre. Cei care au ramas conectati la reteaua de socializare au continuat sa se confrunte cu un randament scazut, stare generala proasta si dificultati de concentrare.

Realizatorii acestui studiu-experiment sunt de parere ca permanenta comparatie cu cei de pe Facebook ii face pe oameni sa se simta neimpliniti. Prin urmare, oamenii se demotiveaza, pierd din vedere ceea ce isi doresc cu adevarat si raman ancorati in regrete.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata