Akua Naru revine la Bucuresti pe 29 martie, intr-un show live alaturi de trupa Digflo, ca parte din turneul de promovare a noului album ”The Miner’s Canary”, cu sprijinul Wise Trumpets.

Artista neo-soul originara din Statele Unite aduce pe scena clubului Silver Church energia sa muzicala captivanta, care prinde de aceasta data o noua forma, data de cel mai recent album, ”The Miner’s Canary”. Acest material discografic este inspirat de experienta culturii de culoare, explorata in profunzime de Akua Naru in timpul calatoriilor sale. Un geniu al hip-hop-ului feminin, Akua Naru a fermecat publicuri din intreaga lume cu poezia sa puternic imbibata in manifesturi sociale, purtata pe aripile celor mai melodioase ritmuri de jazz, gospel, soul, blues si R&B.

Pe 29 martie, Akua Naru isi dezlantuie in mod natural super-puterile muzicale, intensificate pe scena de instrumente ca tobe, clape, saxofon, flaut, bass, chitara si turntable, manuite de membrii trupei Digflo. Spectacolul liric va fi completat din partea scenei locale de Cristian Gherghely.

BILETE: Biletele pot fi achizitionate in avans din retelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro si Tomtix.ro, la pretul de 45 de lei.

akua naruAkua Naru sau Latanya Hinton pentru apropiati a descoperit arta rimelor in primii sai ani de viata, obicei ce a devenit un talent indubitabil, cu un lirism profund, transpus in spectacole muzicale extraordinare. Povestea ei incepe in New Haven, USA, iar calatoria vietii sale este povestita pe albumul de debut ”The Journey Aflame”. Un maiestru feminin al artizanatului cuvintelor, Naru a atras atentia oriunde a cantat, inregistrand experientele sale si fuzionand genuri muzicale cu propriul sau stil de hip-hop. Punctul de plecare a fost Philadelphia, calatoria continuand prin Africa de Vest, urmata de turnee prin China. Naru se stabileste insa la Köln, in Germania, pentru a crea muzica.

De la lansarea albumului ei de debut in ianuarie 2011, “The Journey Aflame”, Naru a reusit intr-un timp scurt sa se consolideze pe scena drept un model pentru femeile din hip-hop. Despre album s-a scris in mai multe tari din lume, fiind considerat o contributie reala la hip-hop-ul clasic de catre critici de jazz si hip-hop, precum si de catre cadre didactice universitare de la New York sau Moscova. Ajuns numarul unu in topurile radio din Statele Unite, single-ul “The World is listening”, produs cu ajutorul lui JR&pH 7 a fost cotat in top si de diferite posturi de radio nationale din Franta si Germania, dovedind exact ceea ce transmite, ca lumea asculta.

Naru a cantat alaturi de renumitul pionier afro beat, Tony Allen, a plecat in turneu alaturi de eclecticul grup de hip-hop Lords Of The Underground si a colaborat cu artisti ca Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Detroit MC Elzhi, Wax Tailor, Mic Donet, avand si o aparitie alaturi Tuneyards, Angelique Kidjo si Ahmir “Questlove” Thompson din legendara trupa The Roots.

Interpretarea de studio live a celor unsprezece piese de pe “The Journey Aflame”, ”Live & Aflame Sessions”, este lansata in 2012 sub labelul Jakarta Records. Albumul a fost filmat in timp real si interpretat de o echipa de 12 instrumentisti in legendarul studio Maarwegstudio2 din Köln.

In februarie 2015, Akua Naru lanseaza albumul “The Miner’s Canary”, inspirat de conversatiile profunde purtate cu Dr. Tricia Rose de-a lungul ultimilor doi ani despre experienta persoanelor de culoare in contextul american si nu numai. Titlul anunta metafora prin care albumul se doreste un experiment social, in analogie cu practica mai veche a minerilor de a lua cu ei in mina un canar, care isi dadea duhul la cea mai subtila scurgere de gaze letale, semn ca era momentul ca ei sa evacueze. Produs de Naru, albumul intra in profunzimile explorarii constiintei sociale, combinand genuri muzicale ca jazz, neo soul, blues, R&B si bineinteles hip-hop, dar si o gama deosebita de invitati, ca legendarul tobosar Bernard Purdie, trompetistul Christian Scott, Daru Jones, Ben L’Oncle soul si altii.

Imbinand boom-ul clasic al sunetele de hip-hop, maiestria profunda a lirismului, rime sociale si muzicalitate uimitoare, nu este de mirare ca Naru a acumulat recenzii excelente. Fiind asociata cu miscari artistice si acte ca cele ale lui Lauryn Hill & The Roots 90, muzica si spectacolele ei sunt un omagiu pentru mostenirea lasata de muzica soul, construind un puternic model pentru generatiile viitoare de artisti.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata