Artistul si designerul Florin Dobre, isi prezinta la Bucuresti, noua colectie F/W 2016 ready to wear, denumita NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II, luni 11 aprilie, orele 19.00, la showroom-ul Exotique din Splaiul Unirii nr. 96.

Prezentată inițial pe 11 ianuarie la Londra, colecția NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II a aparut in timp real pe site-urile marilor reviste VOGUE si GQ, editia britanica.

Florin Dobre a ales sa isi indrepte atentia spre autenticitatea romaneasca ghidat si indragostit de puterea si frumusetea romanilor simpli, de peste generatii. Designerul vede adoptarea valorilor traditionale in spatiul modern ca pe o solutie de supravietuire in contextul globalizarii.

12959439_10153535390407338_1352401237_o
Colectia NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II reprezinta o calatorie spre origini, spre traditiile mostenite de la stramosi. Designerul paseate, de aceasta data, pe „carari deja batatorite”, folosind acelasi croi simplu, usor de realizat si de purtat, insa puternic ca impact.

Liniile simple ale portului traditional au influente din Tara Hategului si din Tinutul Padurenilor, unde au avut centrul politic stravechii daci.

Materialele folosite sunt produse de fosta fabrica Dorobantul, care, din pacate, după 129 de ani de la nasterea sa, in 1886, s-a inchis in 2015. Materialele au designul unicat si, de aceasta data, de nereprodus. Stofa, lana, bumbacul si inul fac parte si de aceasta data din colectie, taiate in clasicul croitorilor, „întinerite” de linia designerului si personalizate printr-un styling puternic.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata