Make Up

Cinci ponturi simple pentru aplicarea impecabila a tusului

Tusul, cel mai iubit produs de makeup din ultima perioada - 5 reguli indispensabile pentru un look perfect!

Cotata drept cea mai in voga tendinta a ultimilor ani, eye liner-ul sau tusul pentru pleoape cunoaste o multitudine de reinterpretari spectaculoase in look book-urile celor mai consacrati make-up artisti.

Futurist sau clasic, subtil sau cat-eye, old-black sau in culori acide, pin-up sau mixat, linerul confera acel look dramatic, imposibil de trecut cu vederea!

Insa, pentru a te asigura ca rezultaul obtinut este impecabil, iar geometria este corect trasata, urmeaza cele 5 ponturi de mai jos:

  • Evita cea mai frecventa greseala de aplicare, si anume aceea de a copia fidel conturul pleoapei. Aplica liner-ul in imediata proximitate a genelor, insa odata ce ai ajuns la coltul extern al ochiului, creeaza un V larg si umple-l cu tus. Vei obtine astfel acea linie de contur usor ascendenta specifica celebrului look pin-up ultra-senzual si mega trendy! Nu uita, cuvantul de ordine este: ascendent!
  • Asigura-te ca intre linia de tus si linia genelor nu ai lasat niciun milimetru de piele vizibila. Vrei ca look-ul final sa fie perfect, asa ca trebuie sa fii sigura ca linia de tus se vede ca o continuare naturala a negrului genelor, fara a fi intrerupta de zone descoperite.
  • Tine cont ca grosimea liniei de tus trebuie sa fie asimetrica de-a lungul pleoapei. Incepe aplicarea eye liner-ului din centrul pleoapei, prin tuse scurte dar sigure, continuand cu o linie subtire spre interiorul ochilor, dar mai groasa spre exterior. Depaseste linia genelor in coltul exterior astfel incat sa creezi acel efect de ochi mari si larg deschisi. Ah, doll eyes!
  • Cea mai mare provocare, dar si cea mai importanta este aceea de a te asigura ca machiajul celor doi ochi este identic.Astfel, pentru a crea o geometrie simetrica, foloseste urmatorul trick: utilizeaza un creion de contur alb (il vei sterge ulterior) pentru a trasa linia de contur pe care o vei urma cu eye liner-ul. Porneste de la linia genelor inferioare si traseaza cu ajutorul creionului o continuare a acesteia, in sens ascendent. Astfel, machiajul va fi simetric, iar linia de tus va urmari traseul natural al ochilor tai.
  • Alege formatul potrivit de eye liner. Exista 3 tipuri de eye linere ce vin la pachet cu un grad diferit de dificultate, dar si cu un altfel de rezultat de makeup. Si asa cum ti-ai imaginat deja, cu cat aplicarea este mai pretentioasa, cu atat rezultatul este mai spectaculos! Cea mai prietenoasa varianta este tusul creion, insa rezultatul este destul de brut. Un alt format este tusul sub forma de gel, prezentat de regula intr-un borcanas insotit de pensula. Acesta are avantajul de a aluneca usor si a conferi diferite efecte, insa din cauza ca intra foarte usor in contact cu aerul se poate usca mai repede. Cea de-a treia varianta, si ce mai profesionala, este cea a tusului lichid – produsul vedeta atunci cand vine vorba de precizie, linii fine sau geometrii uber-cool.

Acum ca ai aflat esentialul despre aplicarea liner-ului, nu iti mai ramane decat sa exersezi! Tine minte: pe cat de dificile si migaloase par primele aplicari, odata ce capeti dexteritate si descoperi look-urile potrivite fizionomiei tale, aplicarea acestuia va deveni o joaca de copil. Practice makes perfect!

Tags : beauty tips

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata