Pasionat de fotografie? Ai neclaritati in privinta anumitor termeni fotografici? Iti recomandam atunci “Dictionarul ilustrat de termeni fotografici, aparut la Editura Filos in 2014. Cartea cuprinde peste 170 de termeni fotografici uzuali, fiecare dintre ei avand atat o scurtă definitie, cat si o exemplificare vizuala, de multe ori existand si informatii suplimentare, contextuale sau de tipul „stiați ca”.


01
02

Dupa ce te-ai familiarizat cu termenii foto, s-ar putea sa vrei sa aflii secretele unuia dintre cei mai mari fotografi profesionisti din lume: Michal Freeman! Acesta iti destainuie din experientele sale foto in cartea “101 ponturi in fotografia digitala si explica in imagini color felul in care iti poti folosi aparatul digital in mod eficient si creativ, pentru a gandi fotografia ca un expert.

101 ponturi

 

Dupa termeni si sfaturi, iti propunem si un pic de inspiratie. Intr-un fel de lume paralela, intr-o tara izolata si suspendata in timp de un regim politic autoritar si controversat, oamenii au reusit cumva sa-si pastreze inocenta si fericirea, „nestricati” de o economie bazata pe consum. In lipsa masinilor, a tehnologiei si a vitezei, localnicii danseaza pe strazi, canta si rad cu pofta. ”Cuba continua” este o poveste despre cubanezi, despre oamenii care stiu sa se bucure de soare, de apa, de muzica si de toate maruntisurile din jurul lor. Aici, viata isi urmeaza cursul firesc si se deruleaza lent, cu seninatate, lipsita de orice fel de frici, tensiuni si iritari. Razi, canti, dansezi si iubesti atunci cand iti vine sa faci asta.

cuba continua

 

Vezi multe carti despre fotografie aici.

 

Un articol oferit de F64.ro

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata