Familia este pentru cele mai multe persoane sursa principala de energie si de implinire sufleteasca. Pentru aceasta categorie de oameni, orice perturbare care survine in interiorul acestui mediu duce la dezechilibre profunde, afectandu-le inclusiv performantele profesionale.

Pentru a veni in intampinarea acestor blocaje, Dr. Phil, un cunoscut realizator de emisiuni TV din Statele Unite ale Americii, a oferit publicului 5 sfaturi pentru a-si imbunatati relatiile familiale.

 

happy_family_193781

Stilul de viata contemporan, viciat de stres si de diverse presiuni de natura sociala, duce la denaturarea relatiilor de cuplu. Unul dintre efectele acestui fenomen este cresterea ratei divorturilor. Tocmai de aceea, sfaturile lui Dr. Phil vin in ajutorul celor care isi doresc o viata de familie sanatoasa si fericita.

1.Creeaza un mediu in care predomina grija pentru celalalt

Realizand acest mic sistem, prin care fiecare membru al familiei sa aiba un cuvant de spus si sa fie ascultat, vei crea un mediu familial sanatos si o atmosfera mereu placuta in casa.

2. Stabileste un program comun pentru membrii familiei

Desi poate parea ca un concept inedit, acela de a forma un ritm al familiei, acest lucru este tot mai popular in Statele Unite ale Americii si merge pe ideea de a avea activitati prestabilite alaturi de familie.

3. Stabileste ritualuri pline de insemnatate

Si nu ne referim aici doar la organizarea unor drumetii in fiecare luna sau la excursia anuala cu familia, la mare sau la munte. Lucrurile marunte sunt cele care incheaga relatiile – cina de duminica seara, prajitura pregatita cu mic cu mare in weekend, alergatul in parc in formatie completa.

4.  Comunicati cat mai mult, prin orice mijloc

Comunica orice problema pe care o sesizezi in sanul familiei. Majoritatea problemelor apar in momentul in care oamenii nu comunica intre ei, iar acest lucru se poate rezolva si preveni din timp cu ajutorul unui dialog deschis. Comunicarea nu trebuie insa sa se opreasca aici – povestiti-va si lucrurile placute de peste zi, cele care v-au facut incantat sau care v-au surprins.

5. Gestioneaza crizele cu rabdare

Indiferent de situatia cu care se confrunta familia ta, trebuie sa reusesti sa gestionezi orice tip de criza ce poate aparea in interiorul sau. Fie ca este vorba de o situatia economica sau de o criza de alta natura, mereu trebuie sa fii un lider care sa poata gasi cele mai bune solutii pentru cei de care iti pasa.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata