La fiecare inceput de sezon rece reincepe dezbaterea despre vaccinarea antigripala. Cu toate acestea, Romania ramane in fiecare an codasa la numarul persoanelor care aleg sa se vaccineze, numarul acestora fiind sub recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Virusul gripal este de trei feluri – tipul A (cel mai agresiv), tipul B si tipul C (cel care da cele mai usoare forme ale bolii).

Pentru un adult cu o imunitate puternica, metodele de profilaxie – alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, sportul regulat, igiena personala foarte buna etc – pot da roade, insa pentru cei mici, preventia se dovedeste de cele mai multe ori insuficienta. La gradinita sau la scoala, colectivele de copii sunt medii in care virusul gripal se raspandeste foarte repede. Ce poti face tu, ca parinte, pentru a-ti feri copilul de gripa?

1. Informeaza-te si consulta-te cu pediatrul copilului – In fiecare an, tulpinile care se regasesc in vaccinul anti-gripal sunt altele. Efectul vaccinului dureaza aproximativ 6 luni, iar imunitatea la 2 saptamani dupa vaccinare. Este recomandat ca vaccinul antigripal sa fie facut in lunile octombrie si noiembrie.

flu

Prev1 of 5Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata