Sole Luxury Boutique, unul dintre cei mai mari retaileri de produse fashion si de infrumusetare, a realizat un studiu in urma caruia a reiesit faptul ca romancele sunt femei puternice, increzatoare in fortele proprii si dornice de recunoastere. Studiul a pornit de la nuantele preferate de femei pentru ruj si legatura acestei alegeri cu caracterul consumatoarelor.

Un accesoriu clasic si atemporal, plin de simbolism, rujul rosu reprezinta cea mai buna alegere pentru femeile care vor sa-si etaleze siguranta de sine si feminitatea. Purtat de figuri emblematice de-alungul timpului si disponibil in zeci de nuante, rujul rosu este varianta preferata de majoritatea romancelor.

Din punct de vedere psihologic, rosul este o culoare care emana caldura, energie pozitiva si motivatie, indiferent de modul in care este purtat: prin haine, cosmetice ori incaltaminte. De asemenea, studiile au aratat ca rosul este culoarea care starneste emotiile si accentueaza puterea sentimentelor.

10924658_10152934036747279_8993062656834038460_n

 

Dincolo de aceste aspecte, indiferent de personalitatea femeii care il poarta, rujul rosu ajuta la accentuarea increderii in sine si a sentimentului de putere. Astfel, o nuanta corect aleasa va capta atentia interlocutorilor nu doar asupra chipului femeii, ci si asupra discursului acesteia. Femeia care poarta un rosu aprins este o femeie indrazneata si pregatita sa cucereasca lumea, pe cand nuantele de corai se adresează femeilor cu un puternic spirit de aventura.

Potrivit Sole Luxury Boutique, in topul vanzarilor de rujuri, nuantele de rosu se situeaza pe primul loc, avand un avans semnificativ fata de alte culori disponibile in oferta producatorilor de cosmetice.

Romancele care vor sa-si scoata in evidenta latura mai jucausa si tineretea apeleaza cu regularitate la culori mai deschise, precum roz. Pe de alta parte, nuantele pale sau neutre, atrag atentia doamnelor si domnisoarelor mai putin pretentioase, insa extrem de sigure pe look-ul lor.

Criteriile de care tin cont femeile atunci cand isi aleg nuanta de ruj

Brandul

„De regula, cand vine vorba de cosmetice si produse de ingrijire, femeile aleg in functie de brand. Acest lucru se aplica si in cazul rujurilor, unde Guerlain, Yves Saint Laurent si Christian Dior sunt cei mai cautati producatori”, a declarat Angela Tiboc, Director al Diviziei de Fashion&Lifestyle a Sole.

7459b029f305b44c11090e667960816f

Rezistenta produsului

Cu toate acestea, reprezentanta companiei a adaugat ca decizia de achitie este dictata si de rezistenta pe care o promite produsul. Astfel, un ruj care isi va pastra culoarea pentru o mai lunga perioada din zi va fi ales in detrimentul altor variante.

Compozitia rujului

 

In plus, un alt criteriu de care romancele tin cont este compozitia rujului. In acest sens, cel mai mare succes il înregistreaza cele care contin in formula lor elemente nutritive pentru o hidratare intensa si de lunga durata.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata